Gemeente Aalburg


Plaatsing Jop in Veen afgeblazen

Maandag 2 april zou de officiële ingebruikneming plaatsvinden van de Jongeren Ontmoetings Plaats (JOP) in Veen.

Deze week was de gemeente begonnen met het verder inrichten van dit speelterrein. Gisteren (woensdag) is de tafeltennistafel geplaatst. Maandag zou dan de overkapping nog geplaatst worden.

Donderdagochtend 29 maart 2007 heeft de gemeente geconstateerd dat de geplaatste tennistafel al ernstig beschadigd is en voorzien van discriminerende teksten richting burgemeester Buijserd.

Dit is voor de gemeente aanleiding de tafeltennistafel te verwijderen en de verdere inrichting van het speelterrein te stoppen en de officiële ingebruikname maandag geen doorgang te laten vinden.

Burgemeester Buijserd zal voorts aangifte doen bij de politie wegens discriminatie aan zijn adres.

Wethouder Van der Wal betreurt het ten zeerste dat de inrichting van dit speelterrein om reden van vandalisme gestaakt moet worden en dat daardoor het in goed overleg met de gemeenschap van Veen gemaakte plan niet verder gerealiseerd kan worden. Voorts laat zij weten zeer ontdaan te zijn over de manier waarop burgemeester Buijserd in een kwaad daglicht wordt gesteld.

De gemeente vindt het ongeoorloofd dat vandalen op deze wijze met gemeenschapsgeld omgaan. Dan rest er spijtig maar één manier en dat is dat op deze wijze niet tot verdere inrichting van het terrein en plaatsing van de JOP overgegaan kan worden.