Gemeente Breda

Breda onderzoekt kansen vijfsterrenhotel Seminarieweg

De gemeente Breda werkt mee aan een haalbaarheidsonderzoek van de Bredase projectontwikkelaar Dane Real Estate bv naar de mogelijkheden voor een vijfsterrenhotel op de locatie van het kloostercomplex aan de Seminarieweg in Breda. Daartoe ondertekenden Jan Govers, waarnemend directeur van het Grondbedrijf, Economische Zaken en Projectmanagement van de gemeente Breda, en Jan Dane van Dane Real Estate bv een intentieovereenkomst. Verkeer, milieu, recreatie, behoud van de landschappelijke waarde van gebied en de grootte van het complex zijn belangrijke themas die worden onderzocht.

Het klooster bevindt zich in de zogenaamde Landschappelijke Driehoek, een rustig en stil gebied tussen de Zuidelijke Rondweg, Loevesteinstraat. De gemeente en de projectontwikkelaar, eigenaar van het klooster van de Paters van de Heilige Haren, vinden het beiden belangrijk dat de kwaliteit van dit gebied in stand blijft.

De projectontwikkelaar is van plan om het monumentale hoofdgebouw te behouden en wil binnen de bouwmogelijkheden en -voorschriften een internationaal vijfsterrenhotel ontwikkelen. De gemeente toetst op haar beurt of het plan past binnen de visie die zij heeft op dit gebied en of het plan voldoet aan de wettelijke normen. Pas na het onderzoek neemt het college een principebesluit of de projectontwikkelaar op basis van dit plan door mag gaan met de ontwikkeling van het hotelcomplex. Het is de bedoeling dat haalbaarheidsonderzoek voor de zomer is afgerond.

De gemeente is op dit moment bezig met een bestemmingsplan voor de Landschappelijke Driehoek. De eventuele ontwikkeling van een hotel op deze locatie beoordeelt Breda in samenhang met andere ontwikkelingen in dit gebied. Volgens planning komt het bestemmingsplan najaar 2007 in procedure.

Breda, 30 maart 2007