Het Nederlandse Rode Kruis

30 maart 2007
Rode Kruisambassadeur Yfke Sturm bezoekt Malawi

Topmodel Yfke Sturm liet vorig jaar weten dat zij zich graag voor het Rode Kruis wilde inzetten. Voor haar werk als topmodel reist zij de hele wereld over. Ze wil zich graag inzetten voor een wereldwijde organisatie en met name voor kinderen en jongeren. Daarom is het Yfke for Kids fonds opgericht. Gelden die op dit fonds binnenkomen, worden besteed aan projecten met speciale aandacht voor kinderen en jongeren.

Straatarm
Tijdens een reis naar Malawi bezocht Yfke een aantal projecten van het Rode Kruis in dit straatarme Afrikaanse land. Ze heeft vier dagen rondgereisd in Centraal Malawi, ten noorden van de hoofdstad Lilongwe. Dit is een van de armste delen van de wereld, waar het leven voor de bevolking erg zwaar is. In Malawi sterft één op de 5 kinderen al voor het vijfde levensjaar aan ziektes als malaria en tubercolose of aan de gevolgen van aids.

Behandelen
Yfke bezocht gezondheidsprojecten van het Rode Kruis die zich richten op het behandelen van deze ziektes. Het Rode Kruis heeft gezondheidsposten gebouwd, waterpompen aangelegd, deelt malarianetten uit, vaccineert kinderen en geeft voorlichting over het voorkomen van cholera, aids en malaria. Daarnaast bezoeken en verzorgen vrijwilligers van het Rode Kruis mensen met aids.