Politie Haaglanden

persberichten 30 maart

Haaglanden, 30-03-2007

Preventief fouilleeractie in Den Haag
Den Haag In het gebied rondom om het Hollands Spoor heeft Politie Haaglanden donderdag 29 maart 2007 een preventief fouilleeractie gehouden.

Tijdens de actie van 18.00 tot 22.30 uur werden deze keer in het aangewezen gebied aangetroffen voertuigen gecontroleerd en de inzittenden gefouilleerd op de aanwezigheid van verboden wapens.

Resulaat:
Er werden 128 voertuigen gecontroleerd met daarbij 218 inzittenden. Er werden 13 personen aangehouden waarbij elf keer proces-verbaal werd opgemaakt waaronder; zes keer voor messen, een wapenstok, een slagwapen, een softdrugs 12.5 gramen een keer vanwege een nog openstaande geldboete. Een verdachte werd aangehouden terzake het bezit van een gestolen auto-cd speler. Hij is een veelpleger en wordt vandaag bij de Officier van Justitie voorgeleid.

Man in achterhoofd gestoken
Den Haag - Een vechtpartij in de Frans Halsstraat, ontaarde donderdagmiddag 29 maart rond 12.00 uur in een steekpartij. De nog onbekende dader, stak het 36-jarige slachtoffer uit Den Haag in zijn achterhoofd. Nadat het slachtoffer ter hoogte van de Vaillantlaan door zijn verwondingen in elkaar zakte, heeft een met spoed ter plaatse gekomen ambulance hem naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd. Over de aanleiding van het incident is niets bekend. Politie Haaglanden zoekt getuigen van deze steekpartij. Heeft u iets gezien? U kunt contact opnemen met de recherche van Bureau Hoefkade, via telefoonnummer 0900-8844. Ook kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Toeristen beroofd
Den Haag Drie Chinese mannen van 33 jaar en 37 jaar zijn donderdag 29 maart omstreeks 14.15 uur op de Jacob Catslaan van hun geld beroofd door twee onbekend gebleven mannen die zich voordeden als politieagenten. Zij spraken de slachtoffers aan met de mededeling dat zij hen op drugs wilden controleren, waarbij zij vluchtig een pas toonden. De toeristen hadden geen argwaan en gaven hun portefeuilles af die werden onderzocht. Nadat de twee nepagenten niets hadden aangetroffen, gaven zij de portefeuilles terug. Later kwamen de slachtoffers erachter dat hun geld was weggenomen.

Automobilist geeft tram geen voorrang
Den Haag Een 45-jarige Hagenaar reed donderdag 29 maart omstreeks 08.55 uur op de Laan van Meerdervoort toen hij op de kruising met de Zonnebloemstraat de tram geen voorrang gaf. Hierdoor boorde de tram zich met de neus in de zijkant van de personenauto. De bestuurder had geen letsel, maar zijn voertuig kon niet meer rijden en moest weggesleept worden. De tram kon meteen in de remise omdat de lampenunit en de carrosserie beschadigd waren.

Zwangere vrouw aangereden
Den Haag Een 26-jarige vrouw viel donderdag 29 maart omstreeks 13.25 uur in de Weimarstraat van haar fiets doordat een personenauto hard achteruit reed, slipte en tegen haar aanbotste. De bestuurder van de auto reed vervolgens door. De vrouw is met een hersenschudding naar het ziekenhuis vervoerd, waar zij vanwege haar zwangerschap een nachtje ter observatie moet blijven. De 21-jarige bestuurder heeft zich later aan het politiebureau gemeld.

Bus en tram botsen
Den Haag Een tram en bus bosten woensdag 28 maart om 18.30 uur op de Stadhouderslaan met de Johan de Wittlaan tegen elkaar. De 36-jarige buschauffeur raakte onwel en verloor de controle over zijn bus. De bus botste tegen passerende tram. Twee passagiers (19 en 40 jaar) uit de bus raakte door de aanrijding en rondvliegend glas gewond. In de tram vielen geen gewonden.

Man met stoeptegel geslagen
Den Haag Een 31-jarige Hagenaar is donderdagmiddag 29 maart omstreeks vijf uur aangehouden nadat hij in het Zuiderpark, ter hoogte van het hertenkamp, een 65-jarige plaatsgenoot met een stoeptegel op diens hoofd had geslagen. De twee hadden om onduidelijke reden ruzie gekregen. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Lekkage: hennepkwekerij ontdekt
Den Haag Politieagenten hebben donderdagavond 29maart omstreeks zeven uur in een woning aan de Barneveldstraat een hennepkwekerij ontdekt. De politie ging in het huis kijken na een melding van wateroverlast. Omdat er onlangs was geoogst, bevonden zich geen planten in de kwekerij. Wel werd alle kweekapparatuur in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner(s) van het pand.

Verdachte heling fiets aangehouden
Rijswijk Een 15-jarige jongen uit Den Haag werd donderdag 29 maart om 13.00 uur aangehouden. Politieagenten zagen de man aan de achterzijde van het politiebureau lopen met een vrij nieuwe damesfiets. Nadat agenten de jongen aanspraken verklaarde hij dat hij de fiets had gekocht van een jongen op straat. Uit onderzoek bleek dat de fiets op 24 maart was gestolen in Loosduinen. De verdachte kreeg een proces-verbaal wegens heling.

Te hard over snelweg
Rijswijk Een 26-jarige automobilist uit Den Haag kon donderdag 29 maart om 20.00 uur aan de politie zijn rijbewijs inleveren. De man reed met een snelheid van 172 km over Rijksweg A4. Hij kreeg een proces-verbaal.

Vast na mishandeling
Wassenaar Politieagenten hebben 30 maart omstreeks 00.30 uur twee mannen aangehouden in een bungalow op een recreatiepark nadat zij in de Langstraat een vrouw en een man, beiden uit Groot-Brittannië mishandeld hadden. De twee kregen ruzie met de slachtoffers en er ontstond een vechtpartij. Omdat getuigen en slachtoffers een goed signalement van de verdachten konden geven, konden beiden met medewerking van de beveiliging van het recreatiepark korte tijd later worden aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Te kort door de bocht
Nootdorp - Een 29-jarige man uit Nootdorp kwam 29 maart om 22.45 uur op de Poort met de schrik en een schaafwond vrij nadat hij met zijn auto de rotonde op zijn kant had genomen. Door nog onbekende oorzaak belandde de auto op zijn kant. De schade aan de auto was aanzienlijk.

Vrachtverkeer Kwintsheul
Kwintsheul - De politie controleerde donderdag 29 maart tussen 13.00 en 15.00 uur het verkeer in de Kerkstraat. De agenten schreven 16 bonnen voor het negeren van het verbod voor vrachtverkeer. De inwoners rond de dorpskern hebben veel last van de vele vrachtwagens die het verbod negeren.

Stagnatie door kop-staart aanrijding
Wateringen Drie autos raakten donderdag 29 maart beschadigd bij een aanrijding op de Wippolderlaan. Een automobilist zag te laat dat het verkeer stagneerde en botste op zijn voorganger. Hierna botste een andere automobilist op de andere twee autos. Er ontstond flinke stagnatie voor het overige verkeer voordat de weg weer vrij kon worden gegeven. Niemand raakte gewond.

Fietser zwaar gewond bij aanrijding
Naaldwijk Een 84-jarige fietser uit Naaldwijk raakte donderdag 29 maart om 17.50 uur zwaar gewond bij een aanrijding. De man fietste over de Anjerlaan en zag een van rechts komende 57-jarige automobilist uit s-Gravenzande over het hoofd. De bejaarde man kwam ten val en werd met ernstig letsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Gehavend na vlucht
Naaldwijk Politieagenten zagen vrijdagochtend 30 maart om 00.30 uur over de Ravellaan een personenauto rijden. Toen de agenten het voertuig aan een routinecontrole wilden onderwerpen en de bestuurder een stopteken gaven zagen zij dat de automobilist zijn snelheid verhoogde en zich aan zijn staande houding trachtte te ontrekken. De man deed daarbij zelfs zijn autoverlichting uit en reed met gedoofde verlichting verder. Op de Pijle Tuinenweg stopte de bestuurder abrupt en rende het voertuig uit. Agenten zetten direct de achtervolging en wisten de man net voor zijn voordeur te achterhalen. Zij roken dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Nadat de man een blaastest had afgelegd bleek dat hij flink onder invloed was. Na de blaastest rende de verdachte weer weg maar ook nu kon de man worden achterhaald. Hij kwam hierbij ten val en raakte gewond aan zijn gezicht. Gehavend en wel brachten de agenten de man naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen werd geholpen. Aan het bureau weigerde de man verder elke medewerking en werd hij voor nader verhoor ingesloten.

Politie zoekt getuigen inbraak
Delft Politie Haaglanden zoekt getuigen van een inbraak in een lingeriewinkel aan de Martinus Nijhofflaan. In de nacht van woensdag 28 maart op donderdag 29 maart werd in de winkel ingebroken. Onbekenden verschaften zich via het dak toegang tot de winkel en namen diverse goederen mee. Heeft u informatie die de politie helpt bij het oplossen van deze inbraak? Belt u dan met de recherche in delft via 0900-8844. bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Vechten op straat
Delft Politieagenten zagen donderdagochtend 29 maart om 08.45 uur dat voor de deur van een café aan de Verwersdijk werd gevochten door enkele mannen. Nadat zij de partijen hadden weten te scheiden bleek dat de mannen ruzie hadden gekregen om een bedrag van 10,-. Twee mannen kregen een proces-verbaal wegens vechten op straat.

Te hard binnen de bebouwde kom
Delft Een 22-jarige automobilist uit Delft werd donderdag 29 maart om 15.30 uur aangehouden. De man reed met een snelheid van 146 km over de Provinciale weg daar waar maar 80 km per uur mag worden gereden. Hij kreeg een proces-verbaal en het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Spijkerbroek dieven betrapt
Zoetermeer Beveiligingsmedewerkers betrapten donderdag 29 maart omstreeks 16.00 uur in een winkel aan het Theaterplein, twee mannen die spijkerbroeken in een tas stopten en deze meenamen zonder af te rekenen. De beide mannen (36 en 37 jaar) uit Hellevoetsluis en Rotterdam zijn aangehouden en overgedragen aan de politie. Beiden krijgen een proces-verbaal.

Zwaar gewond na val met fiets
Zoetermeer Een 64-jarige vrouw uit Zoetermeer is 29 maart om 20.00 uur ernstig gewond geraakt op de Filmlaan toen zij door onbekende oorzaak viel met haar fiets. Het slachtoffer is met ernstig hoofdletsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Fikse schade na aanrijding
Zoetermeer Politieagenten troffen donderdag 29 maart om 23.10 uur op de Europalaan twee zwaar beschadigde personenautos aan. Beide voertuigen die geparkeerd stonden werden aangereden door een nog onbekende automobilist. Deze automobilist reed na het ongeval door. Politieagenten die een onderzoek instelden troffen later in de nacht aan de Nederlandlaan een zwaar beschadigde Volkswagen Golf aan. Het vermoeden is dat dit voertuig betrokken is geweest bij het ongeval op de Europalaan. Van de bestuurder ontbreekt ieder spoor. Heeft u informatie die de politie helpt bij het oplossen van deze zaak? Belt u dan met de politie in Zoetermeer via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Einde tekst
Dit is een persbericht van Politie Haaglanden. Voor nadere informatie kunt u terecht bij Wim Hoonhout, 070-4244930. Voor meer informatie over Politie Haaglanden: www.politie.nl/haaglanden. Het korps geeft ten minste elke twee weken een digitale nieuwsbrief uit waarin informatie wordt gegeven over actualiteiten, beleid, controles en andere wetenswaardigheden. U kunt zich hierop abonneren via de website.