Persberichten stad Utrecht, 11.10 uur

Utrecht, 30-03-2007

Aanhouding drugsdealer in Lombok

UTRECHT De politie heeft op vrijdag 23 maart een gerichte actie gehouden in de omgeving van de Vleutenseweg om drugsdealers en helers aan te houden. Er werden twee aanhoudingen verricht.

Tijdens de actie, die duurde van 16.00 tot 22.00 uur, zag een agent een voor hem bekende gebruiker voor een winkel op de Kanaalstraat staan die zich verdacht gedroeg. De man liep al bellend nerveus heen en weer en kennelijk stond hij te wachten op iets. Na ongeveer een half uur kwam er een auto aanrijden, waarbij de gebruiker instapte. De auto reed een klein stukje de Riouwstraat in, waarna de gebruiker weer uitstapte.

Tegen de tenaamgestelde van de auto was eind 2006 een anonieme melding gedaan, dat de bestuurder zou handelen in harddrugs. In verband hiermee werd de gebruiker, een 40-jarige Utrechter, aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. De auto werd op de Catharijnesingel t.h.v. het Moreelsepark klemgereden, waarna ook de bestuurder, een 23-jarige man uit Zeist, werd aangehouden voor overtreding van de Opiumwet.

In de auto trof de politie 14 bolletjes met vermoedelijk cocaïne aan en 21 bolletjes met vermoedelijk heroïne en een bankpas die niet van de bestuurder was. Tijdens de fouillering bleek de verdachte vijf mobiele telefoons bij zich te hebben. De 23-jarige verdachte is maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De andere Utrechtse verdachte is weer in vrijheid gesteld.

Controleacties bij prostitutiebedrijven Zandpad

UTRECHT - Afgelopen donderdagavond en -nacht zijn 2 grootschalige controleacties gehouden bij de prostitutiebedrijven op het Zandpad. Politie, gemeente, Douane en belastingdienst voerden samen met ongeveer 45 medewerkers de controles uit. Daarbij kwamen verschillende overtredingen aan het licht.

Bij de controles werd het werk van de exploitanten en de beheerders van de prostitutiebedrijven onder de loep genomen. Er zijn administraties onderzocht van zowel exploitanten als prostituees, er is gezocht naar sporen van prostitutie onder dwang en mensenhandel en er werden personen en voertuigen gecontroleerd. Bij de controles kwamen onderstaande zaken aan het licht.

De vreemdelingenpolitie heeft 10 personen op de controleplaats en 6 vrouwen op de boten gecontroleerd. Hierbij zijn geen onregelmatigheden geconstateerd. De belastingdienst controleerde 263 voertuigen. Hiervan werden zeven voertuigen in beslag genomen in verband met openstaande vorderingen. Het totaal van de openstaande vorderingen bedraagt 7000,=.

Door de politie werden 118 autos en inzittenden gecontroleerd. Tevens werden vier bromfietsen gecontroleerd. Eén personen werd aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. De Douane controleerde vier buitenlandse voertuigen. Hierbij bleek dat vier autos op naam stonden in Nederland. Door de gemeente en Bijzonder wetten werden 35 prostituees gecontroleerd. Geen van de prostituees was minderjarige. Ook werden geen overtredingen van de vergunninghouders geconstateerd.

Gezamenlijke controles en maatregelen

De samenwerking bij deze brede controles vloeit voort uit een afspraak tussen politie, openbaar ministerie, belastingdienst en de gemeente om in een aantal sectoren in de Utrechtse samenleving samen op trekken bij controleacties. Als daarvoor aanleiding bestaat worden daarna ook samen maatregelen genomen. In de loop van het jaar worden ook de andere prostitutie-inrichtingen in de stad door middel van een dergelijke gezamenlijke actie gecontroleerd. Daarnaast voeren alle partijen hun gebruikelijke eigen controles uit.

Dode man aangetroffen

UTRECHT- Op donderdagavond werd in een woning aan de Stanleylaan het levenloze lichaam van een man aangetroffen.

Omstreeks 18.45 uur werd door familieleden in de woning aan de Stanleylaan het levenloze lichaam aangetroffen van een man. De politie werd direct gewaarschuwd en getuigen gehoord. Na onderzoek kon enige tijd later een verdachte worden aangehouden. De man bleek door een misdrijf om het leven te zijn gebracht. De politie is een onderzoek gestart.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Door getuigen werd omstreeks 23.40 uur naar de politie gebeld omdat een man onder invloed in zijn auto wilde stappen. Getuigen hadden de man tegengehouden en geadviseerd niet te gaan rijden. Uiteindelijk lukte het de man toch in zijn auto te stappen en vanaf de Overste Den Oudenlaan weg te rijden. De politie zag de auto rijden en gaf de 48-jarige bestuurder uit Nieuwegein een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 635 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT Met behulp van getuigen, onder wie een aantal kinderen, heeft de politie donderdag twee mannen kunnen aanhouden die worden verdacht van een woninginbraak. Het gaat om een 21-jarige Utrechter en een 25-jarige man uit Dublin (Ierland).

Omstreeks 17.45 uur kreeg de politie een melding dat werd ingebroken in een woning aan de Goudesteinlaan. De verdachten bleken een ruit te hebben verwijderd. De buit bestond onder meer uit elektronische apparatuur. Getuigen zagen dat de mannen in een stadsbus stapten. Aan de hand van de signalementen konden de agenten op het Centraal Station de twee aanhouden in de stadsbus. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Overval op winkel

UTERCHT - Een winkel in het winkelcentrum Rokade is donderdagochtend het doelwit geweest van overvallers. Omstreeks 11.20 uur kreeg de politie een overvalalarm. Een medewerker van de winkel bleek te zijn geconfronteerd met twee gemaskerde overvallers die hem bedreigden met een vuurwapen. Ze gingen ervandoor met een onbekend geldbedrag.

De mannen vertrokken in een grijze auto in de richting van de Prinses Irenelaan. Bij het Vechtplantsoen, ter hoogte van de Muinck Keizerbrug, troffen agenten even later de vluchtauto aan. Deze bleek de nacht daarvoor te zijn gestolen op de Daalseweg. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord:

0900 88 44.

Steen door ruit

UTERCHT Bij een woning aan de Bonairedreef is donderdagavond gepoogd in te breken door met een steen de ruit van de woonkamer te vernielen. De dader of daders hebben niets buitgemaakt.

De bewoners waren op dat moment thuis en belden meteen de politie. Die heeft in de buurt gezocht naar mogelijke verdachten, maar zonder resultaat. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden bij de politie van het district Utrecht noord: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Kardinaal de Jongweg vond donderdagmiddag een aanrijding tussen en vrachtwagen en een fietsster plaats. Hierbij raakte de fietsster gewond.

Omstreeks 14.35 uur stond een 52-jarige vrachtwagenchauffeur uit Langbroek met zijn vrachtauto te wachten voor het rode verkeerslicht ter hoogte Samuel Mullerstraat. Op het moment dat het verkeerslicht op groen sprong trok de vrachtwagen op en wilde rechtsaf slaan. Hierbij had de chauffeur niet in de gaten dat naast zijn voertuig een fietsster reed. De 44-jarige vrouw uit Utrecht kwam ten val en onder de wielen van de vrachtwagen terecht. De vrouw werd met beenletsel naar het UMC Utrecht overgebracht. De verkeerspolitie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.