Gemeente Heemstede


Marianne Heeremans benoemd tot burgemeester van Heemstede

Marianne Heeremans De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Heemstede hebben vandaag verheugd kennis genomen van de benoeming van mevrouw M.J.C. (Marianne) Heeremans tot burgemeester van Heemstede. Mevrouw Heeremans werd in februari door de gemeenteraad unaniem voorgedragen voor het burgemeesterschap.

Mevrouw Heeremans wordt de eerste PvdA burgemeester in de geschiedenis van Heemstede.
Zij volgt Tine van der Stroom op die onlangs het burgemeestersambt neerlegde wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Mevrouw Heeremans beschikt over een uitgebreide en gevarieerde werkervaring binnen en buiten de overheid. In de afgelopen jaren was zij ondermeer Algemeen directeur FNV Vakcentrale en werkzaam in diverse functies in het hoger beroepsonderwijs. Van 1995 tot 1999 was zij vice-voorzitter van de PvdA fractie in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Sinds 2002 is zij gemeentesecretaris in Utrecht. Mevrouw Heeremans woont in Heemstede.

De benoeming gaat in op 15 april a.s. Maandag 23 april wordt zij officieel geïnstalleerd tijdens een buitengewone vergadering van de gemeenteraad in restaurant Landgoed Groenendaal. Nadere informatie hierover volgt nog.


---