RandstandRail


30-3-2007
Eerste tunnelbuis boortunnel Rotterdam gereed

Pandora is vanmorgen vroeg aangekomen in de Conradstraat. Een bijzonder moment, want hiermee is de eerste tunnelbuis van de boortunnel voor RandstadRail in Rotterdam gereed.

Bijzonder transport
Na aankomst wordt de machine ontmanteld en zal een bijzonder transport Pandora vervoeren naar de startschacht in de Sint Franciscus Driehoek. Vanaf daar start zij met het boren van de tweede tevens laatste - tunnelbuis voor RandstadRail.

Primeur
Pandora heeft ruim een jaar geboord, op een gemiddelde diepte van 25 meter. Een unieke aangelegenheid in Nederland, want het is de eerste geboorde tunnel in stedelijk gebied. RandstadRail heeft hiermee de primeur. De boortunnel van RandstadRail zorgt voor een verbinding tussen de Hofpleinlijn en het Rotterdamse metronet. Als de tunnel gereed is, is er een directe verbinding tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal. In totaal worden er twee enkelsporige tunnelbuizen aangelegd. De boortunnel is 2,4 kilometer lang en begint bij het bouwterrein bij het St. Franciscus Gasthuis, net ten noorden van de A20.

Rotterdam, vrijdag 30 maart 2007