Politie Groningen

Vrijdag 30 maart 2007

Provincie Groningen, 30-03-2007

Groningen: doorgereden na ongeval

Een onbekende automobilist heeft donderdagnacht rond half één in de Oude Boteringestraat een 25-jarige fietser aangereden. Daarbij ontstond alleen materiele schade. De automobilist is er met hoge snelheid vandoor gegaan. De aanrijding ontstond toen de automobilist vanuit de Rode Weeshuisstraat de Oude Boteringestraat in reed en vermoedelijk door hoge snelheid in de buitenbocht terecht kwam. Daar fietste op dat moment net de 25-jarige Stadjer. De automobilist reed in een witte auto. Personen die meer weten over deze aanrijding worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: rijden zonder rijbewijs

De politie heeft woensdag een 31-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man reed in zijn auto over het Damsterdiep. Bij controle bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs. Bovendien gaf hij in eerste instantie een valse naam op. Voor beide overtredingen wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt nog of de auto wel van de man is.

Groningen: graffiti op viaduct

De politie heeft donderdagavond een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor het bekladden van een viaduct aan de Stadsweg. Stadswachten troffen de jongen aan droegen hem over aan agenten. Agenten hebben de jongen meegenomen naar het bureau voor verhoor. Daar leverde hij ook een aantal spuitbussen in. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: rijbewijs ingenomen

De politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Groningen in beslag genomen. De man reed met een snelheid van 118 km/u over de Kieler Bocht in Groningen. Op deze weg geldt een snelheidslimiet van 50 km/u. De politie maakt proces-verbaal op.

Houwerzijl: man aangehouden na ruzie

De politie heeft donderdagmiddag in de Hoofdstraat in Houwerzijl een 56-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor mishandeling. De man kreeg op zijn erf een woordenwisseling met een 51-jarige man uit Ulrum. Deze woordenwisseling mondde uit in een vechtpartij. De Ulrummer raakte tijdens de vechtpartij gewond. De verdachte is ingesloten en zal worden verhoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Grootegast: alcomobilist

De politie heeft donderdagnacht een 53-jarige automobilist uit Noordwijk aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden op de Lutjegasterweg in Grootegast. Na een blaastest bleek de man 1,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Het rijbewijs van de man bleek al eerder ingevorderd te zijn. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam/Roodeschool: controle op aanhangwagens

De politie heeft donderdagmiddag op de Geert Veenhuizenweg in Veendam en de N368 in Blijham meerdere auto's met aanhangwagens gecontroleerd. Een 34-jarige automobilist uit Hoogezand werd bekeurd omdat hij niet een geldig rijbewijs had. Hij bleek bovendien een telefoon aan het oor te hebben toen hij staande werd gehouden. Een 39-jarige automobilist uit Nieuweschans en een 62-jarige bestuurder uit Oude Pekela werden bekeurd omdat hun voertuig een te zware aanhangwagen trok.

Op de Hooilandseweg in Roodeschool is een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Uithuizen bekeurd. De man reed met een vrachtwagen die te hoog beladen was. Tevens stak er lading aan de achterkant van de combinatie uit. Tegen alle bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: bromfietser te snel

De politie heeft donderdagmorgen een 16-jarige bromfietser uit Blijham bekeurd voor een snelheidsovertreding. De jongen reed met een snelheid van 74 km/u door de bebouwde kom van Winschoten. Bovendien haalde hij andere weggebruikers op gevaarlijke wijze in. Hij kan een boete tegemoet zien.

Veendam: man simuleert onwel wording

De politie heeft donderdagavond in de Bocht Oosterdiep in Veendam een 35-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Politie en hulpverleningsdienst kregen een melding van een onwel wording. Op het moment dat ambulancepersoneel de man wilde behandelen, richtte de man zich op en probeerde een agent te slaan. Ook daarna bleef de man agressief. De politie moest pepperspray gebruiken om de man te kalmeren. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de Stadjer een onwelwording simuleert en zich vervolgens agressief naar hulpverleners gedraagt. De politie heeft de man ingesloten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Veendam, Lloydsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1641, aantal overtredingen: 238, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1145, aantal overtredingen: 124, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.