Politie Hollands Midden

Datum: 30 maart 2007

Voorhout Poging woninginbraak In de vroege ochtend van vrijdag 30 maart is geprobeerd spullen weg te nemen uit een woning aan de Dinsdagse Wetering. De bewoner werd wakker van geluiden vlakbij zijn woning en nam poolshoogte. Hij zag nog net een persoon zijn woning via een raam in de keuken verlaten. De man rende weg in de richting van de Julianalaan. De man wist de woning binnen te gaan door gaten te boren in het raam, waarna hij deze heeft opengehengeld. Doordat hij vermoedelijk gestoord werd door de bewoner heeft hij geen goederen kunnen meenemen.

Katwijk Verkeersongeval Donderdag 29 maart even voor 20.00 uur vond op de Boulevard tussen de Koningin Emmastraat en de Voorstraat een aanrijding plaats tussen een 41 jarige automobilist en een 54 jarige bromfietser, beiden uit Katwijk. De automobilist sloeg rechtsaf naar een parkeerplaats, maar zag daarbij de achterop rijdende bromfietser over hoofd. De bromfietser werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden Auto's frontaal tegen elkaar Donderdag 29 maart om 23.45 uur vond op de kruising Haagweg/Morsweg, net voor de spoorwegovergang een frontale aanrijding plaats tussen twee auto's. Een 25 jarige Leidenaar reed over de Haagweg vanuit de richting van de Churchilllaan en wilde linksaf slaan. Hij liet hierbij de andere bestuurder, een 67 jarige Voorschotenaar, die in tegenovergestelde richting reed niet voorgaan. De Voorschotenaar werd met nek- en rugklachten overgebracht naar het LUMC.

Leiden Aanhouding na mishandeling De politie heeft donderdagavond 29 maart een 34 jarige Katwijker aangehouden op verdenking van mishandeling van een 15 jarige jongen uit Leiden. In een fastfoodrestaurant aan de Beestenmarkt vroeg de man sigaretten aan de jongen en vervolgens om een hand. Om van de man af te komen gaf de jongen hem een hand. Hij kreeg echter als reactie hierop een klap in zijn gezicht. De jongen gaf de man een duw en liep weg. De man trok hem echter aan zijn capuchon naar buiten. Meerdere personen schoten de jongen te hulp. De politie hield de Katwijker ter plaatse aan.

Leiden Snelheidscontroles De afgelopen maand zijn er met de mobiele radarwagen weer snelheidscontroles gehouden. Van de 33621 gecontroleerde voertuigen reden er 1582 te hard. Wat inhoud dat 4,70 % van de gecontroleerde voertuigen te hard reden. De hoogste snelheid werd gehaald op de Ommedijkseweg waar een bestuurder werd geklokt op 102 km per uur, terwijl daar een maximum snelheid geldt van 60 km per uur. Een andere bestuurder reed met 89 km per uur op de Van Beethovenlaan in Voorschoten. Het hoogste percentage te hardrijders werden geregistreerd op de Ommedijkseweg en Haagweg. De in Leiden en Voorschoten geplaatste vaste posten leverden 278 roodlicht- en 249 snelheids- overtredingen op. De hoogst gemeten snelheid was op de Churchilllaan met 104 km per uur.

Leiden Kop-staartaanrijding met vier auto's Donderdag 29 maart in de middag vond op de Hoge Rijndijk een kop-staartaanrijding plaats tussen vier auto's. Een 39 jarige Hagenaar zag te laat dat het verkeer voor hem stilstond en botste tegen de auto van een 53 jarige Leidenaar. Hierna raakten nog twee andere auto's betrokken bij de aanrijding. De bestuurder van de derde auto, een 47 jarige Katwijker werd met nek- en rugklachten overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis.

Leiden Aanhouding na diefstal uit bedrijf De politie heeft donderdagmiddag 29 maart een 23 jarige man uit Parijs aangehouden op verdenking van diefstal uit een horecagelegenheid aan de Stille Mare. De man zag kans uit een ruimte geld weg te nemen. Toen een medewerker hem betrapte rende hij weg. Buiten werd hij echter door meerdere personen vastgepakt. Hij werd even later overgedragen aan de politie.

Alphen aan den Rijn Snelheidscontrole N11 Tijdens een lasercontrole op de N11 door het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden werden donderdagavond 29 maart, ter hoogte van Alphen aan den Rijn, 24 automobilisten bekeurd voor snelheidsovertredingen van 30 km of meer. Er werden 5 rijbewijzen ingevorderd. De hoogstgemeten snelheid was 168 km/u. Een beginnend bestuurder reed te snel en belde bovendien op dat moment met radiozender Q-music om de snelheidscontrole door te geven. Een andere overtreder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen deze bestuurders wordt proces verbaal opgemaakt. Het merendeel van de overtredingen werd gepleegd rondom het spitsuur. De politie constateert met deze overtredingen dat ondanks het slechte zicht door de mist de bestuurder toch te hard blijven rijden. Met deze controles wil de politie de verkeersveiligheid bevorderen, en het aantal verkeersslachtoffers terugdringen. In de politieregio Hollands Midden vielen in de eerste drie maanden van vorig jaar geen dodelijke verkeersslachtoffers. Het korps telt nu acht aanrijdingen waarbij negen personen verongelukten.

Bodegraven Inbraak in bedrijf Vrijdag 30 maart rond middernacht is ingebroken in een apotheek aan de Brugstraat. Vermoedelijk hebben twee mannen de deur geforceerd om binnen te komen. Nadat het pand was doorzocht werden twee geldlades weggenomen. Een getuige zag echter de twee mannen in het kantoor staan. Geschrokken gingen deze er vandoor. De getuige is de man met de geldlades achterna gerend. De inbreker kocht eieren voor zijn geld en gooide de lades naar de getuige. De andere inbreker was inmiddels met een fiets weggereden. De politie stelt een onderzoek in, en verzoekt andere getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --