Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 30 maart

* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN BIJ BRAND
HOOGVLIET - De politie heeft bij een brand een hennepkwekerij aangetroffen in een woning. Donderdagavond rond half acht ontdekten agenten in een woning aan de Noordzijdsedijk een hennepkwekerij. Dit nadat er brand was uitgebroken in de woning. Medewerkers van het fraudeteam van energiebedrijf Eneco constateerden dat de stroom illegaal werd afgetapt. De brand is vermoedelijk uitgebroken in de elektriciteit ruimte. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij. Het Hennepteam van de gemeente draagt zorg voor de vernietiging en ontmanteling.


* OVERVAL CHINESE SUPERMARKT
De recherche van het district Feijenoord-Ridderster is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een Chinese supermarkt aan de Tolhuislaan. Rond half zes kwamen twee nog onbekende mannen, in het bezit van een vuurwapen en een mes, de supermarkt in en bedreigden een personeelslid. Nadat er geld was buitgemaakt gingen de overvallers er in de richting van de Veerlaan vandoor. De recherche onderzoekt de overval en wil graag in contact komen met getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.


* FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OUDE NOORDEN- Politiemensen hielden donderdagmiddag drie minderjarige verdachten aan voor fietsendiefstal. Een oplettende burger had de politie gebeld, toen hij het drietal met drie afgesloten fietsen door de Jensiusstraat zag slepen. Korte tijd later bleek dat er net enkele fietsen van bezoekers van de sporthal waren weggenomen. Het drietal, Rotterdammers van 13, 13 en 17 jaar oud, opende op verzoek een berging in de Snellemanstraat, in de berging stonden enkele fietsen met doorgeslepen sloten. Het bleek te gaan om de gestolen fietsen bij de sporthal. De politie arresteerde de verdachten waarna zij werden overgebracht naar een politiebureau, waar ze zijn ingesloten voor verhoor. Hun ouders/verzorgers werden in kennis gesteld. De fietsen konden teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaren.