Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen, 30-03-2007

Eigenaar gestolen fiets gezocht

EMMEN De politie is op zoek naar de eigenaar van een gestolen damesfiets. De fiets is eerder deze week op een avond gestolen bij het winkelcentrum Angelslo, aan de kant van de Statenweg. Een vastzittende verdachte bekende deze diefstal, maar bij de politie is geen aangifte bekend van deze fiets. De eigenaar van deze fiets wordt verzocht om contact op te nemen met de politie in Emmen via telefoon 0900 8844. Dan kan hij of zij de fiets terug krijgen.

Bromfietser gewond bij ongeval

DIEVERBRUG Donderdagnacht is een 16-jarige bromfietser uit Diever gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de N855 met de Bolderhoek. Hij botste daar op een stilstaande vrachtauto. De jongen is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. (07-126030)

Navigatiesystemen gestolen uit autos

ASSEN Aan de Kleuvenstee zijn donderdag overdag uit twee autos de navigatiesystemen gestolen. Van beide autos werden ramen vernield om in de auto te komen. De politie onderzoekt deze inbraken.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

KOEKANGE Donderdag heeft de politie aan de Eggeweg een hennepkwekerij aangetroffen en vervolgens ontmanteld. Tevens is de elektriciteit afgesloten omdat dit buiten de meter om werd afgetapt, gestolen dus. In totaal werden 1500 planten aangegtroffen, waaronder het merendeel stekjes. De hele installatie is afgevoerd en wordt vernietigd. De eigenaar van de kwekerij is een 47-jarige man uit Heusden. Hij is inmiddels verhoord en zal zich te zijner tijd bij de rechter moeten verantwoorden. (07-125861)

Rijbewijs ingevorderd

ASSEN Agenten hebben donderdagavond een 55-jarige man uit Noordwolde aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg op de Hoofdweg te Bovensmilde een stopteken en werd aan de kant gezet. Aan de hand van het resultaat van de blaastest werd de man aangehouden. Op het bureau aangekomen kon de man een ademanalyse ondergaan. Dit leverde een resultaat op van 1,36 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. (07-125988)

Rijden zonder verzekering en met gladde banden

ASSEN Donderdagmiddag troffen agenten langs de Vaart een personenauto aan. De 23-jarige bestuurder uit Vlaardingen en de 24-jarige inzittende uit Rotterdam stonden te wachten bij een informatiebord omdat ze klaarblijkelijk de weg kwijt waren. Ze gaven aan dat ze onderweg waren van Rotterdam naar Appelscha. Bij navraag van het kenteken bleek dat de man niet verzekerd was, terwijl de auto al sinds augustus 2006 op zijn naam stond. Het viel ook op dat de banden van de auto in zeer slechte staat waren. De bestuurder heeft op het bureau een proces verbaal gekregen voor het rijden zonder verzekering en het rijden met een te gladde band. De auto moest hij vervolgens achterlaten. Deze kan de man weer komen ophalen als hij kan aantonen dat de auto verzekerd is. (07-125858)

Politie deelt bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

EMMEN De politie heeft donderdagmiddag en -avond een verkeerscontrole gehouden op verschillende locaties in de gemeente Emmen. Voor deze controle werden twee autos en drie motoren ingezet. De politie heeft voor diverse zaken bekeuringen uitgeschreven. In totaal werden tijdens deze controle 95 blaastesten afgenomen. 11 personen kregen een bekeuring voor hun snelheid. Er zijn vier bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. Een automobilist kreeg een bekeuring voor het niet handsfree bellen. (07-126010)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.