Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 maart 2007

Aanhouding wegens diefstal

Enschede

De politie hield op donderdag 29 maart een 48-jarige Enschedeër aan wegens diefstal. De man wordt ervan verdacht een tas te hebben gestolen op zaterdag 24 maart in de Bastille aan de Drienerlolaan in Enschede. Een getuige had de man gezien en had een goed signalement. De eigenares van de tas, een 20-jarige Enschedese, belde kort na de diefstal naar haar mobiele telefoon, welke in de gestolen tas zat. De telefoon werd door een man beantwoord, die in het bezit was van haar tas. De 20-jarige probeerde haar tas terug te krijgen en maakte een afspraak dat de man de tas op een neutrale plek zou neerleggen. Dit is echter niet gebeurd.

Op zondag 25 maart zocht de 20-jarige op het Universiteitsterrein naar haar tas. Daar werd ze op een bepaald moment aangesproken door een man. De vrouw herkende de stem als die van de man, die zij aan de telefoon had gesproken. Op maandag 29 maart werd de man op het Universiteitsterrein gezien en herkend, waarop de politie hem kon aanhouden. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (07-038526)

Blikseminslag leidt naar hennepkwekerij

Almelo

Op donderdag 29 maart sloeg omstreeks 18.50 uur de bliksem in bij een flatgebouw aan de Jacob van Ruysdaelstraat in Almelo. Er was daarna rookontwikkeling en het was niet direct duidelijk waar de rook vandaan kwam. Er werden meerdere woningen bezocht, totdat bleek dat de inslag in een schoorsteen was geweest. Tijdens het onderzoek werd in een van de woningen een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt. In totaal nam de politie 140 hennepplanten in beslag. Planten en apparatuur werden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt, waarop het energiebedrijf de stroom afsloot en een onderzoek zal instellen. De politie hield de 26-jarige bewoner aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-040793)

Aanhoudingen na mishandeling en bedreiging met mes

Rijssen

Bij de politie werd op donderdag 29 maart om 21.35 uur gemeld dat er op de Schild in Rijssen een persoon met een mes zou lopen zwaaien. De agenten troffen op straat niemand meer aan. Op aanwijzing van omstanders werd de verdachte, een 17-jarige Rijssenaar, in zijn woning aangetroffen. De politie nam daar een dolkmes in beslag. De 17-jarige werd daarop aangehouden wegens bedreiging en verboden wapenbezit. Buiten werden agenten aangesproken door een 17-jarige plaatsgenoot, die vertelde dat hij zojuist bedoelde verdachte op zijn gezicht had geslagen. De politie hield daarop ook deze 17-jarige aan wegens mishandeling. Beide verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. (07-040866.)

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Enter

Op donderdag 29 maart vond omstreeks 21.45 uur een aanrijding plaats op de A1 onder Enter. Een 35-jarige man uit Apeldoorn was met zijn auto tegen de vangrail van de A1 gereden. Zijn verlichting werkte daardoor niet meer, waarop kort daarna een 67-jarige automobilist uit Ridderkerk tegen de auto van de 35-jarige reed. De man bleef ongedeerd. De politie constateerde bij de 35-jarige alcoholgebruik en hielden de man aan. Op dat moment werd de verdachte zeer agressief en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De politie boeide daarop de verdachte en bracht hem naar het politiebureau. De uitkomst van de ademanalyse bedroeg 1,57 promille. Het rijbewijs van de 35-jarige werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-040867)

Automobiliste rijdt woning binnen

Goor

Bij een eenzijdige aanrijding op donderdag 29 maart omstreeks 16.10 uur op de Schoolstraat in Goor werden twee woningen en een lantaarnpaal vernield. Een 86-jarige automobiliste uit Goor reed op genoemde straat achteruit en raakte een lantaarnpaal. De lichtmast ging omver en viel tegen de gevel van een woning, waarbij de ruit vernield werd. Vervolgens trapte de 86-jarige om nog onbekende reden het gaspedaal in en reed met volle vaart in een erker van een andere woning. De 86-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en daar opgenomen. Van de woning moest de erker worden gestut. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de omstandigheden, waarop deze aanrijding kon gebeuren. (07-040760)

Dronken automobilist levert rijbewijs in

Reutum

De politie controleerde op vrijdag 30 maart om 04.45 uur een automobilist op de Nieuwematenweg in Reutum. Bij de automobilist, een 57-jarige man uit Itterbeck (D) werd alcoholgebruik geconstateerd, waarop de politie de man aanhield. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 1,66 promille. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. (07-040920)

Crossrijder aangehouden en motor in beslag genomen

Goor

Bij de politie werd op donderdag 29 maart om 14.20 uur gemeld dat er gecrost werd in een bosperceel aan de Markeloseweg in Goor. De politie trof de crosser in het bos aan, maar bij het zien van de agenten ging hij er als een speer vandoor. Kort daarna zagen agenten bedoelde crosser lopen in de Kievitstraat in Goor. De man voldeed geheel aan het signalement, waarop de agenten hem aanhielden. De verdachte, een 31-jarige man uit Goor, bekende te hebben gecrost en op zijn aanwijzingen nam de politie de motor, die bij een kennis in de schuur stond, in beslag. De verdachte kon na verhoor met een proces-verbaal het bureau weer verlaten. (07-040654)

Mist oorzaak van vele aanrijdingen

Twente

Bij de meldkamer van de politie Twente kwamen op vrijdag 30 maart 2007, vanaf 6.42 uur tot 10.34 uur, 27 meldingen binnen van verkeersongevallen. De dikke mist veroorzaakte chaos in het verkeer. Tijdens het afhandelen van de ongevallen ontstond tijdens de ochtendspits meerdere kleine files. Met als gevolg kleine aanrijdingen Vier ongevallen vonden plaats op de A1 en twee op de A35 ter hoogte van Hengelo. Om 6.55 uur vond op de A1 ter hoogte van Bornerbroek een ongeval plaats met een vrachtwagen geladen met kalkoenen en twee voertuigen waarbij één persoon om het leven kwam. Hiervan wordt een afzonderlijk persbericht opgemaakt.

In Vriezenveen aan de Daarleveenseweg raakte omstreeks 7.49 uur een bestuurster van een bromfiets (16-jarige vrouw uit Vroomshoop) gewond omdat zij te laat remde. Zij botste tegen een bromfiets, die voor haar stil stond, op. Met onbekend letsel is zij overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis.

Een 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Schagerbrug verleende op de Hardenbergerweg in Geesteren omstreeks 10.03 uur geen voorrang aan een 21-jarige automobiliste uit Albergen. Hierdoor raakten beide voertuigen licht beschadigd.

De overige aanrijdingen waarbij politie aanwezig is geweest vonden plaats in de plaatsen: Holten, Enter, Harbrinkhoek, Wierden, Almelo, Enschede, Borne, Goor, Aadorp

De politie adviseert verkeersdeelnemers tijdens mist snelheid en afstand tussen voertuigen aan te passen.

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --