Gemeente Hilversum

Sportman, sportvrouw en sportploeg 2006

30 maart 2007
In de burgerzaal van het Hilversumse Raadhuis heeft op donderdag 29 maart jl. de bekendmaking van de Hilversumse sportman, sportvrouw en sportploeg 2006 plaatsgevonden.

Onder leiding van ceremoniemeester Ted van der Meer begon het programma met een interview met wethouder sport, Jan Rensen. Vervolgens maakte de voorzitter van de jury, Jacques van Rooijen, de verschillende nominaties bekend en tot welke keuze de jury was gekomen.

Voor wat betreft de 'bijzondere prestatie in de sport' werden eerst drie jonge talentvolle sporters gehuldigd, t.w. Ruben Assmann, jiu-jitsu en lid bij Van Haren sport, Rik Vet, kogelslingeren en lid bij de Gooise Atletiekclub, en Dennis Muis, keeper bij s.c. 't Gooi. Vervolgens werd Daniëlle van der Meer verkozen tot Hilversumse sportvrouw 2006. Daniëlle is lid van de Nieuwegeinse Bowling Vereniging en behaalde in 2006 diverse prijzen bij het Nederlands- en Europees Kampioenschap bowlen voor jeugd t/m 18 jaar en bij het Wereldkampioenschap bowlen t/m 23 jaar.
Robin van Aggele, lid van U.Z.V. Zwemlust den Hommel, behaalde in 2006 o.a. vele eerste prijzen bij de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen en werd uitgeroepen tot Hilversumse sportman 2006. Omdat Robin op dit moment aanwezig is bij de WK zwemmen in Melbourne, nam zijn vader de prijs in ontvangst.
Van de drie genomineerde sportploegen werd uiteindelijk het 1e Herenteam van volleybalvereniging GeminiS vanwege verdienstelijke prestaties in 2006, w.o. promotie naar de 2e divisie, Hilversumse sportploeg van het jaar 2006.

Wethouder Jan Rensen reikte namens het gemeentebestuur de prijzen aan de sporters uit.

Na afloop van de prijsuitreiking was er onder het genot van een hapje en drankje gelegenheid de winnaars te feliciteren en na te praten over sport.