Persberichten Eemland zuid, 12.30 uur

Utrecht, 30-03-2007

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

AMERSFOORT De politie heeft donderdagavond bij een winkel aan het Sint Jorisplein een vrouw aangehouden voor het stelen van goederen.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 19.40 uur een vrouw zich verdacht gedragen. Nadat gezien was dat de vrouw kleding had meegenomen zonder deze eerst af te rekenen volgde de beveiliging de vrouw naar buiten. Hier werd gezien dat de vrouw een andere winkel in liep en vervolgens met parfum ook zonder af te rekenen de winkel verliet.

Hierop werd ingegrepen en de 35-jarige vrouw uit Soesterberg aangehouden. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de vrouw voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat zij nog een tas met twee paar nieuwe schoenen bij zich had. De vrouw kon geen geloofwaardige verklaring afgeven over de herkomst van de schoenen.

Politie zoekt getuigen

AMERSFOORT De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die op zondag 25 maart plaatsvond op het Masker.

Een 52-jarige vrouw uit Amersfoort reed die dag omstreeks 21.15 uur met haar fiets over het Masker. Op een gegeven moment werd de vrouw ter hoogte van de Spoordonk ingehaald door een jongen op een bromfiets. Tijdens het passeren greep de jongen naar de tas van de vrouw. Omdat het slachtoffer de tas goed vasthield, lukte het de jongen niet de tas te stelen. De vrouw kwam ten val met haar fiets en raakte gewond.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 88 44.

Snelheidscontrole

AMERSFOORT - Op de Emmalaan heeft de politie donderdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 12.45 en 14.30 uur werden 531 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen 59 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.