Persberichten Lekstroom, 12.15 uur

Utrecht, 30-03-2007

Verdwenen honden terecht

(Zie ook de persberichten d.d. 28 maart district Lekstroom)

NIEUWEGEIN - De twee honden, die in de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 maart verdwenen vanaf een terrein aan de Mgr.G.W. van Heukelumstraat, zijn weer terecht.

Nadat de eigenaar, een 47-jarige man uit Nieuwegein, aangifte had gedaan, stelde de politie een onderzoek in. Op donderdag 29 maart omstreeks 16.30 uur zagen twee politiemensen een man met twee honden lopen op Weverstede in Nieuwegein. De honden voldeden aan de omschrijving in de aangifte en hielden vervolgens de man, een 55-jarige man uit Nieuwegein, aan op verdenking van diefstal. Hij werd samen met de twee honden overgebracht naar het politiebureau. Nadat hij was voorgeleid aan de hulpofficier van justitie werd hij ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

De Nieuwegeiner ontkende de honden gestolen te hebben. Hij zou de honden loslopend hebben aangetroffen op de Reijnesteinseweg en nam de honden mee naar zijn woning om voor hen te zorgen. De 55-jarige man tekende afstand van de twee honden en die zijn inmiddels weer terug bij de eigenaar. Na het opmaken van een proces-verbaal is de 55-jarige man in de loop van donderdagavond 29 maart weer in vrijheid gesteld.

Conflict

NIEUWEGEIN In totaal vier verdachten werden op donderdagavond 29 maart aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Rond 18.35 uur kwam bij de politie de melding binnen van een conflict op de Ravenswade. Daarbij zou mogelijk een stok of staaf in het spel zijn. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Onderweg werd door de meldkamer aan hen doorgegeven dat de verdachten waren weggelopen.

In de omgeving werden drie verdachten aangehouden. Een meisje van 18 jaar en twee jongemannen van 17 en 23 jaar oud, allen afkomstig uit Utrecht. Een 46-jarige Houtenaar verklaarde bij een horecagelegenheid aan de Ravenswade ruzie met de verdachten te hebben gekregen, omdat één van hen afval naast een prullenbak gooide. Vervolgens waren er over en weer woorden gevallen, hetgeen uitmondde in een handgemeen. Daarbij had de 17-jarige Utrechter gebruik gemaakt van een staaf ijzer, waarbij hij de Houtenaar tegen de benen had geslagen.

Bij het onderzoek in het politiebureau bleek dat het meisje en de 23-jarige man niet hadden gevochten. Zij werden in vrijheid gesteld. De 46-jarige Houtenaar had ook een belangrijk aandeel in de aanleiding van de vechtpartij en had zich daarbij ook niet onbemiddeld gelaten. Hij werd in het politiebureau aangehouden.

De politie zet het onderzoek naar de vechtpartij en ieders rol daarin voort.

Alcohol

HOUTEN Een 31-jarige Amsterdamse automobilist werd in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 maart aangehouden omdat hij te veel alcohol had genuttigd.

De Amsterdammer werd op de Utrechtseweg gecontroleerd. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 315 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.