Persberichten Rijn & Venen, 12.15 uur

Utrecht, 30-03-2007

Dode man aangetroffen

WOERDEN- Op donderdagmiddag 29 maart werd het stoffelijk overschot van een man aangetroffen in het water.

Omstreeks 12.50 uur kreeg de politie de melding dat een passant een man levenloos in het water had zien liggen aan de Rijnkade. De politie ging direct ter plekke en haalde met behulp van de brandweer het lichaam uit het water.

Het is op dit moment onbekend wie de man is en hoe hij te water is geraakt. De politie kan nog niet zeggen of hier sprake is van een misdrijf of een ongeval. Uit voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat de man mogelijk van Engelse komaf is. Er zal vrijdagmiddag sectie op het lichaam worden verricht.

De politie zet het onderzoek naar de identiteit van de man en de doodsoorzaak voort.

Bromfietscontrole

MAARSSEN De politie heeft op donderdag 29 maart een brom- en snorfietscontrole op de Reigerskamp en de Maarssenbroeksedijk gehouden.

Zevenendertig brom- en snorfietsen en de bestuurders daarvan werden gecontroleerd. Daarbij werden in totaal 25 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor stuurinrichting niet in orde (3), geen rijbewijs of bromfietscertificaat (3), geen helm (3), reminrichting niet in orde (2) en uitlaat niet goed bevestigd (2).

Een 25-jarige man uit Maarssen deed afstand van zijn bromfiets. Aan het voertuig bleek zoveel te mankeren, dat het totaal aan boetes ongeveer 300,- zou bedragen. De bromfiets was echter nog geen 100,- waard, dus koos de Maarssenaar eieren voor zijn geld en nam afscheid van het voertuig.

Aanrijding

MAARSSEN Een 34-jarige bromfietser uit Vleuten raakte op donderdag 29 maart gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.35 uur reed een 20-jarige automobilist uit Maarssen op de Gageldijk vanaf een uitrit van een terrein de weg op. Daarbij verleende hij geen voorrang aan de voor hem van links komende 34-jarige bromfietser uit Vleuten, met een aanrijding tot gevolg.

De bromfietser is met letsel aan zijn rechterzij, schouder en mond per ambulance naar het Diaconessenziekenhuis gebracht.

Honderd kastanjebomen

BREUKELEN Honderd Kastanjebomen zijn door diefstal van de takken daarvan vermoedelijk ten dode opgeschreven.

Op donderdag 29 maart deed een medewerker van Rijkswaterstaat aangifte van de diefstal van takken van een honderdtal Kastanjebomen. De diefstal heeft plaatsgevonden bij verzorgingsplaats Haarrijn aan de Rijksweg A2.

De diefstallen werden gepleegd tussen 9 en 12 maart en op 27 maart. Op 27 maart zag een Inspecteur van Rijkswaterstaat een man met een bestelbus en een aanhangwagen die kennelijk van plan was een hoeveelheid vermoedelijk door hem gezaagde takken mee te nemen. De verdachte had toen een smoes en is vervolgens zonder zijn buit weggereden.

Van de ongeveer 7 jaar oude Kastanjebomen waren grote takken gezaagd en meegenomen. Vervolgens worden van de grote takken de kleine zijtakjes afgezaagd. Die zijn zeer gewild omdat die takken mooi bloeien. De Kastanjebomen waren van zoveel takken ontdaan, dat de vrees is dat zij ten dode zijn opgeschreven.

De Rijkswaterstaat schat de schade op vele tienduizenden euros. De politie stelt onder andere aan de hand van de getuigenverklaring van de Inspecteur van Rijkswaterstaat een onderzoek in.

Gordel

VINKEVEEN Op donderdagochtend heeft de politie van 08.30 uur tot 11.30 uur op de Provincialeweg N201 een gordelcontrole gehouden. Twintig bestuurders maakten geen gebruik van de gordel en werden bekeurd.

Te hard

BREUKELEN De politie heeft op donderdagavond van 20.25 uur tot 21.00 uur op de Brugoprit ter hoogte van de Engel de Ruyterstraat op snelheid gecontroleerd. Dertien bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u en werden bekeurd. De topper was 88 km/u.