FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Eindbod cao Akzo Nobel absoluut onvoldoende

FNV Bondgenoten vindt het eindbod van Akzo Nobel voor de nieuwe cao volstrekt onvoldoende. De bond legt het met een negatief advies aan de leden voor.

"Niet fatsoenlijk." Zo typeert cao-onderhandelaar Ben Roodhuizen de gang van zaken bij de onderhandelingen over de nieuwe cao voor Akzo Nobel.

Volgens Roodhuizen is het nooit tot échte echte onderhandelingen gekomen. "Op onze voorstellen is door Akzo niet fatsoenlijk gereageerd. Ze werden de eerst dag meteen van tafel geveegd. Op hun beurt kwamen ze met een bod dat zo ver afstond van wat de bond voorstelde, dat van onderhandelingen eigenlijk geen sprake was."

FNV Bondgenoten wil een cao met een looptijd van tweejaar, met twee jaarlijkse loonsverhogingen van 3 procent. De werkgever wilde niet verder gaan dan 2,5.

Ook het voorstel om de collectieve prestatiebeloning om te zetten in een individuele, valt bij Roodhuizen niet in goede aarde. "Dan krijg je een groter risico dat het loon flink daalt, wat dat deel van prestatie-afhankelijk is, kan oplopen tot 16 procent. Bovendien krijg je ongelijke verhoudingen op de werkvloer."

---