Politie Twente

Persbericht Politie Twente 30 maart 2007

Aanrijding met 1 dodelijk slachtoffer en 9 gewonden

Bornerbroek

Bij een aanrijding, waarbij 5 voertuigen betrokken waren, is een dodelijk slachtoffer te betreuren en zijn negen personen gewond geraakt. Op de A1 bij Bornerbroek, tussen de afslag Enter en het knooppunt Azelo, kantelde vrijdagmorgen 30 maart om ongeveer 03.20 uur een vrachtauto met aanhanger, bestuurd door een 19-jarige jongeman uit Veenendaal. Deze bestuurder raakte bij het ongeval gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naast het ziekenhuis in Almelo waar hij werd opgenomen. Het trekkende deel van de combinatie kantelde en kwam dwars op de zuidbaan van de A1 terecht. De aanhanger bleef overeind. De combinatie was geladen met kalkoenen. Een personenauto, bestuurd door een 42-jarige man uit Wierden, reed in op de gekantelde vrachtauto. De 42-jarige is ter plaatse overleden en is door de brandweer uit het voertuig gehaald. Hierop reden nog drie voertuigen, een personenauto en twee busjes, in op het ongeval. Hierbij raakten acht inzittenden gewond. Twee van hen, Enschedeers van 31 en 46 jaar, zijn in het ziekenhuis in Hengelo met onbekend letsel opgenomen. De andere zes konden na behandeling in het ziekenhuis van Hengelo of Enschede weer naar huis.

Op dit moment is nog onduidelijk hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren. De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de Politie Twente is met het onderzoek bezig.

De mogelijkheid dat de vrachtwagenchauffeur van deze combinatie in slaap is gevallen, daardoor een stuk door de berm is gereden, weer op de rijbaan terecht is gekomen en daarna is geschaard en gekanteld, wordt niet uitgesloten. Ook wordt niet uitgesloten dat de zeer dichte mist, in combinatie met een voor deze dichte mist te hoge snelheid, mede van invloed is geweest op het verdere ontstaan van de aanrijding.

De zuidbaan van de A1, tussen afslag Enter - Rijssen en knooppunt Azelo, is tot 10.15 uur voor alle verkeer afgesloten geweest. (07-040930)

Jan Camphuis: 053-4555350


---- --