Gemeente Rotterdam

Woensdag 28 maart burgemeester Ivo Opstelten in Hotel New York het eerste exemplaar van de historische jeugdroman Vluchtroute New York in ontvangst van schrijfster Martine Letterie. Het boek maakt deel uit van de jubileumactiviteiten van het Gemeentearchief Rotterdam dat dit jaar 150 jaar bestaat. Opstelten las vervolgens een spannende passage voor aan de 50 aanwezige kinderen.

Het Gemeentearchief Rotterdam bestaat dit jaar 150 jaar. Het gemeentearchief viert dit met het jubileumprogramma 150 jaar Schat van de Stad: een groot aantal bijzondere activiteiten en publicaties voor een breed publiek.

Een van deze activiteiten is het uitbrengen van de Rotterdamse historische jeugdroman 'Vluchtroute New York', geschreven voor alle groepen 7 uit het Rotterdamse basisonderwijs. Samen met de SKVR is voor deze leerlingen een educatief programma ontwikkeld om een beeld te geven van een belangrijke periode uit de Rotterdamse migratiegeschiedenis. Het boek 'Vluchtroute New York' komt uit de pen van kinderboekschrijfster Martine Letterie. Op basis van archiefmateriaal schreef zij een prachtig verhaal over een meisje dat in 1905 met de Holland-Amerika Lijn (HAL) emigreert.