Gemeente Lelystad

Eerste paal uitbreiding Koploper

Wethouder Willem de Jager heeft vrijdag 30 maart de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van de Koploper. Medio zomer van dit jaar moet de voorzijde van De Koploper klaar zijn en zijn er 7 extra parkeerplaatsen aan de voorzijde gerealiseerd. De volledige uitbreiding van de Koploper is naar verwachting gereed vanaf 1 juli 2008. Met de uitbreiding van het doelgroepenbad worden de wachttijden voor het leszwemmen fors minder. Daarnaast krijgt het bad een eigentijdse en spannende uitstraling dankzij een intensieve opknapbeurt van het recreatieve gedeelte.

VOC schip

Er komen allerlei extra speelelementen in het nieuwe bad in de stijl van de oude VOC vooral de jeugd van 5 t/m 14 jaar. In het bad wordt een aantal nagebouwde scheepselelementen (boeg, achtersteven, sloep, masten) van een oud VOC-schip verwerkt met daarbij allerlei waterspeelelementen zoals waterspuitkanonnen, borrelbanken, waterstralen, glijbaantjes, stuurwielen etc. Ook de bestaande glijbaan krijgt een andere lay-out. Hij wordt sneller en spectaculairder met een black hole gedeelte en lichteffecten.
Voor de kleinsten komt er een aantrekkelijk ondiep gedeelte met speelelementen, waar ouders vlakbij kunnen zitten op een groot terras.
---