Gemeente Geldrop-Mierlo


Belastingen
Openbare Ruimte

COMMISSARIS VAN DE KONINGIN BEZOEKT GELDROP-MIERLO

Op 29 maart heeft de Commissaris van de Koningin, mevrouw H. Maij-Weggen, een bezoek gebracht aan de gemeente Geldrop-Mierlo. Tijdens dit werkbezoek maakte zij kennis met afgevaardigden uit diverse doelgroepen.

THE LOUNGE
Mevrouw Maij-Weggen werd ontvangen op het gemeentehuis. Nadat zij kennis had gemaakt met het College, vertrok zij richting jongerencentrum The Lounge. Het thema jeugdbeleid staat hoog op de agenda van de commissaris. Samen met jongeren- en jeugdwerker Brenda Dreesen werd gesproken over allerlei onderwerpen waar jongeren zich mee bezighouden. Onderwerpen als vrijetijdsbesteding, drank- en drugsgebruik, opleiding en toekomstplannen kwamen aan bod. Zowel de commissaris als de jongeren spraken vol lof over het jongerencentrum.

BEZOEK DPI
Het volgende onderdeel van het programma was een bedrijfsbezoek aan het bedrijf DPI, producent van kunststof producten aan de Spaarpot in Geldrop. DPI maakt ondermeer de onderdelen van de Maxi-Cosi kinderautozitjes. Bij DPI zijn ongeveer 50 mensen via de Atlant Groep in dienst. Atlant Groep is een netwerkorganisatie die mensen aan het werk helpt en bedrijven aan werknemers. Het gaat dan met name om mensen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben zoals mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap. Mevrouw Maij kon met eigen ogen zien dat dit werkt. Zij bezocht de mensen op de werkvloer en kreeg zo een goede indruk van de dagelijkse gang van zaken in het bedrijf.

KRINGGESPREK ONDERNEMERS Daarna vond een kringgesprek met ondernemers plaats. In totaal 11 ondernemers uit diverse bedrijfstakken waren naar DPI gekomen om met de commissaris van gedachten te wisselen. De belangrijkste thema's die aan bod kwamen waren `bereikbaarheid' en `de aansluiting van afstudeerders op de arbeidsmarkt'.

ONTMOETING FRACTIEVOORZITTERS De reis werd voortgezet richting Mierlo. Onderweg kreeg mevrouw Maij uitleg over de bouwplannen in Luchen en Loeswijk. In Carlton De Brug vond een ontmoeting met de fractievoorzitters plaats.

BOUWSCHOOL
Tenslotte werd het ROC Ter Aa, afdeling Techniek & Technologie aan de Goorsedijk 6 in Mierlo bezocht. In de volksmond beter bekend als de bouwschool Mierlo. Samen met leerlingen en directie van het ROC sprak zij over het succes van deze specifieke opleidingen. Het succes van deze school zit hem mede in het feit dat er een perfecte aansluiting is tussen school en bedrijfsleven. Dit in tegenstelling tot de technische opleidingen, waar dit een groot probleem is.

Mevrouw Maij-Weggen staat bij een demonstratie te kijken bij DPI.