Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Renske Hamming
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( vrijdag 30 maart 2007
Opmerkingen ( geen

Heerlen; Graffitispuiters aangehouden

Donderdagmiddag heeft de politie twee jongens aangehouden die bekenden op meerdere plekken in Heerlen graffiti te hebben aangebracht.
De politie kwam de jongens, een 15-jarige jongen uit Voerendaal en een 16- jarige jongen uit Heerlen, op het spoor dankzij een oplettende buurtbewoner. Zij zag de jongens bij de vijvers van Welten bezig met graffiti. Toen de politie arriveerde, renden de jongens er vandoor. In de omgeving van woningen aan de Pijnsweg raakte de politie de jongens even kwijt. Na enige tijd wachten kwamen de verdachten weer tevoorschijn en konden zij worden aangehouden. De jongens bekenden op meerdere plekken graffiti te hebben aangebracht. Zij zijn 's avonds overgedragen aan hun ouders.

Maastricht; man bekent acht auto-inbraken

In de nacht van donderdag op vrijdag is met behulp van een getuige een auto-inbreker op heterdaad aangehouden. Dit gebeurde op de St. Hubertuslaan in Maastricht.
De man, een 36-jarige drugsverslaafde uit Maastricht, bekende in 8 auto's te hebben ingebroken. Hij had verschillende goederen bij zich. De politie heeft de meeste gedupeerden inmiddels bereikt.

Valkenburg; inbreker aangehouden dankzij oplettende burger en speurhond

Vrijdagochtend probeerde een 36-jarige man uit Valkenburg rond half zeven in te breken in een sportzaak in Valkenburg. Door de oplettendheid van een getuige en de inzet van een speurhond, kon de verdachte enige tijd later aangehouden worden. Door een ooggetuige kon de politie het spoor van de verdachte volgen tot aan het Halderpark. Vervolgens werd de speurhond ingezet, die bij een struikgewas luid begon te blaffen. Hierop kwam de 36-jarige verdachte uit de struiken gekropen en werd hij aangehouden.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --