Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Harderwijk - Man gewond na gooien met bloempot            |
Een 43-jarige man uit Harderwijk liep woensdagmiddag (28/3) een snijwond op aan zijn hoofd, nadat hij geraakt was door een bloempot die door zijn 56-jarige buurman met opzet over de schutting in zijn richting was gegooid. De man heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Het incident vond rond 17.30 uur plaats. Een al langer lopend geschil tussen beide buren zou aan het incident ten grondslag liggen. De 56-jarige buurman heeft zich op het politiebureau gemeld en is over het incident verhoord. De politie maakt een proces-verbaal op.

|     |Elburg - Tweetal betrapt met gestolen steigermateriaal    |
Een 22-jarige man en 32-jarige man, beiden afkomstig uit Nijkerk (Gld.), zijn op donderdag (29/03) op de A28 ter hoogte van de afslag Nijkerk aangehouden op verdenking van diefstal van aluminium steigermateriaal. Het duo is in verband met het politieonderzoek ingesloten.

De politie kreeg omstreeks 23.15 uur een melding dat er vanaf een bouwterrein aan de Oostelijke Rondweg in Elburg een verdachte auto met aanhanger was weggereden.

Kort daarna zagen surveillerende agenten de desbetreffende auto met aanhanger op de A28 rijden, waarop deze ter hoogte van de afslag Nijkerk werd gecontroleerd.

In de aanhanger trof de politie steigermateriaal dat van diefstal afkomstig was. Beide mannen werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De auto, de aanhangwagen en het steigermateriaal werd in verband met het onderzoek in beslag genomen.

|     |Harderwijk - Hekwerk op grond; scooterbestuurder gewond   |
Een scooterbestuurder uit Harderwijk (leeftijd onbekend) is op donderdag (29/03) op het Zuiderzeepad gewond geraakt toen hij als gevolg van een omver getrokken hekwerk met zijn scooter onderuit ging. De jongen is met schouderletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Bij de politie kwam omstreeks half negen 's avonds de melding van het incident binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de jongen op het Zuiderzeepad reed toen aldaar een hekwerk omver was getrokken en op het pad terecht was gekomen. Omdat het donker was, zag de jongen het hekwerk niet liggen en reed hij erover heen, waarbij hij ten val kwam.
|     |Vaassen - Fietser na ongeval overleden                    |
De 66-jarige fietser uit Apeldoorn die woensdagmiddag (28/03) op de kruising Pastoorsweg/Laan van Fasna werd aangereden door een 22-jarige automobilist uit Elburg is op donderdag (29/03) in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Het slachtoffer werd woensdagmiddag aangereden toen hij op zijn fiets vanaf de Pastoorsweg de Laan van Fasna overstak. De autobestuurder reed op de Laan van Fasna in de richting Eekterweg. Een brandweerman en een omstander hebben eerste hulp verleend, waarna het slachtoffer naar het ziekenhuis werd overgebracht. Daar werd duidelijk dat de man ernstige verwondingen had opgelopen, waaraan hij donderdagmiddag is overleden.

|     |Hattem - Gewonde na kettingbotsing A28                    |
Een 52-jarige automobilist uit Zwolle is op donderdag (29/03) gewond geraakt toen hij op de A28 ter hoogte van Hattemerbroek betrokken raakte bij een kettingbotsing die werd veroorzaakt door een 61-jarige automobilist uit Nieuwleusen. De Zwollenaar is met rug- en schouderklachten per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De melding van het incident, dat in de rijrichting Amersfoort-Zwolle gebeurde, kwam kort voor middernacht bij de politie binnen. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat er ter hoogte van de IJsselbrug wegwerkzaamheden waren waardoor een stilstaande/langzaam rijdende file ontstond. De automobilist uit Nieuwleusen heeft de wegsignalering en de file vermoedelijk te laat opgemerkt. In totaal raakte hij vijf auto's, waarvan er drie zwaar beschadigd raakten.

Beide rijstroken zijn in verband met het werkzaamheden van de verkeersongevallendienst van de politie, de ambulance en de sleepdiensten ongeveer anderhalf uur afgesloten geweest. Het verkeer is ter plaatse omgeleid. Tegen de automobilist uit Nieuwleusen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten


---


---


---

---- --