Stichting Kinderpostzegels Nederland

nieuws

`Mijn zorg! Over kinderen die zorgen'

Schooltv-weekjournaal besteedt aandacht aan project voor mantelzorgende kinderen

Veel mensen weten niet dat naar schatting 1 op de 10 kinderen opgroeit met een chronisch ziek of gehandicapt familielid. En dat 35% van de kinderen onder de 12 jaar een ouder heeft met een psychische diagnose. Deze kinderen zijn vaak gedwongen vroeg zelfstandig te worden en al jong taken in het gezin op zich te nemen. Het Schooltv-weekjournaal op vrijdag 30 maart 2007 besteedt aandacht aan mantelzorgende kinderen en het project `Mijn zorg! Over kinderen die zorgen'. Een van de vele projecten die worden gesteund door Stichting Kinderpostzegels Nederland.

Begrip en steun kweken

De groep kinderen die mantelzorg verricht neemt naar verwachting toe. Voor mantelzorgende kinderen onder de 12 jaar is weinig aandacht, omdat men vaak niet weet dat kinderen op deze leeftijd al een zorgfunctie kunnen vervullen. Een goede reden met het project `Mijn zorg! Over kinderen die zorgen' hiervoor aandacht te vragen. Met steun van Kinderpostzegels werd de Zorro leskoffer ontwikkeld. Doel is om begrip en steun te kweken voor de groep basisschoolkinderen (9-12 jaar) die opgroeien met een ouder, broer, zus of ander familielid met een chronische ziekte of handicap.

In samenwerking met Kinderpostzegels maakte het Schooltv-weekjournaal van Teleac/NOT een reportage over `Mijn zorg! Over kinderen die zorgen'.
Kijken dus op vrijdag 30 maart 2007 om 11.00 uur op Nederland 3.