Gemeente Amsterdam



Bezoek Amsterdamse regio aan Japan

Gezamenlijk persbericht van de gemeenten Amstelveen, Almere, Amsterdam en Haarlemmermeer

30 maart 2007
-
Bestuursvoorlichting

Van 30 maart t/m 7 april 2007 brengt een delegatie van de Amsterdamse regio een bezoek aan Japan. De handelsmissie wordt georganiseerd door de Amsterdamse regio "Amsterdam Area" (Almere, Amstelveen, Amsterdam en Haarlemmermeer), alsmede door vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Als delegatieleider treedt op de heer mr. J.H.C. van Zanen, burgemeester van de gemeente Amstelveen.

Het doel van de missie is het behouden en aantrekken van investeringen van Japanse bedrijven in de Amsterdamse regio. De Amsterdamse regio is een belangrijke plek voor wat betreft de investeringen van Japanse bedrijven. Enkele van de grootste multinationals van Japan hebben hun Europese vestigingen in de regio.

Burgemeester Van Zanen; " Regio en bedrijfsleven zijn bijzonder trots op deze handelsmissie naar Japan, die van groot belang is voor ons allemaal.. Het gaat om het bestendigen van de goede relaties én het onderzoeken van nieuwe investeringsmogelijkheden tussen beide landen."

Gezamenlijke Acquisitie en Marketing

De gemeenten Almere, Amstelveen, Amsterdam en Haarlemmermeer gaan voor de gehele regio één marketingstrategie op zetten. Uitgangspunt: promotie van de hele regio als één internationaal concurrerend gebied. De doelstelling is per 1 januari 2008 een centrale organisatie te hebben die vormgeeft aan deze strategie. In 2007 worden de gezamenlijke visie en strategie vastgesteld. Het gezamenlijk organiseren en ondernemen van deze missie is een activiteit die laat zien hoe groot het belang van deze samenwerking is en de slagkracht die de samenwerking geeft. De hoge kwaliteit van de samenstelling van de delegatie en interesse vanuit het bedrijfsleven geven dit ook weer. Het blijft voor de Amsterdamse regio belangrijk om naast de belangrijke en grote ontwikkelingen als de Zuidas, Werkstad A4 en natuurlijk de mainporten Schiphol en de Havens Rotterdam-Amsterdam) onder de aandacht te (blijven) brengen.

Delegatie

De bestuurders van de delegatie zijn burgemeester J.H.C. van Zanen en wethouder J.P.W. Groot namens Amstelveen, wethouder M. Visser namens Almere en wethouder A.Th.H. van Dijk namens Haarlemmermeer alsmede ambtelijke ondersteuning uit Amsterdam en de regio.

Updates gedurende de reis zijn te vinden op de diverse gemeentelijke websites:

www.haarlemmermeer.nl, www.amstelveen.nl, www.almere.nl en www.amsterdam.nl