Universiteit van Amsterdam

Bachelor Gedrag en samenleving vanaf september in Amsterdam

Gepubliceerd op 30 maart 2007

Met ingang van september 2007 wordt de bachelor Gedrag en samenleving van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in Amsterdam aangeboden. De opleiding ging enkele jaren geleden van start in Almere, maar zal nu haar thuisbasis krijgen in de Amsterdamse binnenstad, in de buurt van andere interdisciplinaire topopleidingen als Bèta-gamma en Psychobiologie.

De Universiteit van Amsterdam is de enige universiteit die een bachelor Gedrag en samenleving aanbiedt. De opleiding draait om complexe samenlevingsvraagstukken, die vanuit diverse maatschappij- en gedragswetenschappen worden benaderd. Studenten analyseren actuele thema's als inburgering en integratie met behulp van inzichten uit onder andere de politicologie, sociologie, antropologie en geografie.

Op het Roeterseilandcomplex komt de opleiding terecht in een inspirerende omgeving voor studenten die hun interesse in maatschappelijke kwesties een academische basis en verdieping willen geven. In de directe nabijheid zijn ook andere interdisciplinaire topopleidingen als Bèta-gamma en Psychobiologie gehuisvest.

De verhuizing naar Amsterdam van de bachelor Gedrag en samenleving betekent dat de UvA haar activiteiten in Almere beëindigt. De Hogeschool van Amsterdam, waarmee de UvA op diverse terreinen samenwerkt, blijft wel actief in Almere met de opleidingen Information engineering, Ondernemen, innovatie en techniek en een vestiging van de Pabo. Ook de vestiging van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam in Almere blijft bestaan.

Open Avond op 19 april

Scholieren die geïnteresseerd zijn in de bachelor Gedrag en samenleving kunnen zich nu opgeven voor een Open Avond op donderdag 19 april. Ook is het mogelijk een dagdeel met een student mee te lopen. Zie onderstaande verwijzingen voor meer informatie over de opleiding en de voorlichtingsactiviteiten.