Nederlandse Tafeltennisbond


Donderdag Bijltjesdag, Vrijdag de glimlach

30-03-2007
Tegenvallende prestaties van de verschillende spelers en speelsters tijdens de Europese Kampioenschappen overheersen het gevoel boven die ene goede prestatie van Li Jiao in de vijfde ronde van het toernooi. Met name de uitschakeling van Trinko Keen en Danny Heister in de singles, als ook de uitschakeling van het mix duo Li Jiao / Danny Heister ligt zwaar op de maag. Zo goed het spel en de resultaten een dag eerder waren, zo teleurstellend zijn ze op deze donderdag de 29^e maart.
Natuurlijk heeft iedere wedstrijd en iedere speler z'n eigen verhaal en natuurlijk ligt de ene uitschakeling meer in de lijn van de verwachting dan de andere, maar voor het Hoofd Topsport van de Nederlandse Tafeltennis Bond, Achim Sialino "was het vandaag(donderdag) gewoon slecht". "Het spel van Linda Creemers, Carla Nouwen, Merijn de Bruin en Barry Wijers was goed, maar natuurlijk komen deze spelers op een gegeven moment in het toernooi te kort, daar is niets mis mee, maar het optreden van Trinko Keen, Danny Heister (ook in de combinatie met en van Li Jiao) is een ander en teleurstellend verhaal", aldus Sialino.De zwaar bevochten overwinning van Li Jiao tegen de Spaanse Zu Fang doet daar niets aan af. Het is overigens wel een prestatie die respect verdient, want Jiao heeft het in deze loting bepaalt niet makkelijk. Morgen (vrijdag) treft ze Elke Wosik, daar heeft ze al meerdere keren tegen gespeeld. Het waren altijd moeilijke wedstrijden die Jiao overigens nog nooit verloor. Danny Heister is teleurgesteld over z'n spel en de uitschakeling, met name met de mix dubbel. Zo merkte hij bij zich zelf. Over zijn enkelpartijen kan de playing coach volgens eigen zeggen kort zijn, "ik kom te kort, klaar. Ik merk ook dat er meer beleving bij mij was bij de landenwedstrijd en bij de mix dubbel, misschien dat die uitschakeling misschien daarom harder aankomt." Er wordt veel gezegd en geschreven, maar handhaving in de eerste divisie en een tiende plaats, vind ik zo slecht nog niet. Aldus Danny Heister, die morgen (vrijdag) terugvliegt naar Nederland.

Vrijdag lag en ligt er nog één kaart op tafel en wat voor een kaart. De kaart Li Jiao. Ze vecht zich strijdlustig door het toernooi heen en speelt met veel wilskracht, op die ene misstap in de mix dubbel na dan.
Het toernooi zit in de fase dat de prijzen verdeeld gaan worden en Li Jiao is er bij. "Iedereen had dat wel verwacht", maar je moet het nog wel even laten zien. En Jiao laat het zien, maar ze moet er hard voor werken. Dat zal ook moeten gebeuren in de wedstrijd tegen haar Roemeense opponente Daniela Dodean. Die sloeg in de achtste finale binnen de kortst mogelijke keren Krisztina Toth de zaal uit. Het werd 4 - 0.
Li Jiao is inmiddels met de voorbereidingen op het duel begonnen, neemt rust en laadt zich op voor de wedstrijd met als prijs, een plaats in de halve finale.......