Comece: Christelijke waarden onmisbaar voor Europa

30.03.2007 / 15:35 / Rubriek: Overig / Organisatie: Bisdom rotterdam

Bisdom rotterdam

Van 23 tot en met 25 maart 2007 verzamelden meer dan 400 vertegenwoordigers van bisschoppenconferenties, religieuze ordes en congregaties, rooms-katholieke organisaties en bewegen en leden van andere Kerken zich in Rome bij gelegenheid van '50 jaar Verdrag van Rome'. Op uitnodiging van Comece (Commissie van de Bisschoppenconferenties van de Europese Gemeenschap) bogen zij zich onder leiding van Comece-voorzitter Mgr. A.H. van Luyn sdb over waarden en perspectieven voor het Europa van morgen.

De congresdeelnemers stuurden een boodschap naar de regeringsleiders en staatshoofden van de Europese Unie, de voorzitter van het Europese Parlement en de voorzitter van de Europese Commissie die op 25 maart 2007 te Berlijn gezamenlijk het 50-jarig bestaan van het Verdrag van Rome herdachten.

In de verklaring 'An Europe of Values' vragen de congresdeelnemers onder meer de staatshoofden en regeringsleiders te blijven handelen in de geest van de initiatiefnemers van het Verdrag van Rome en hun idealen, die vooral gebaseerd waren op christelijke, humane waarden.

Einde bericht


Noot voor de redactie /