Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 30 maart 2007

TILBURG, 30 maart 2007

Politie houdt 4 Tilburgers aan tijdens overlastcontrole

TILBURG Agenten hebben gistermiddag tijdens een overlastcontrole op en rond de Gasthuisring 3 Tilburgse mannen en 1 Tilburgse vrouw, tussen de 31 en 43 jaar aangehouden. Het viertal stond gesignaleerd voor diverse uiteenlopende gevangenisstraffen.

De agenten van het team Wilhelminapark controleren en verbaliseren dagelijks op genoemde locatie. Dit gebeurt naar aanleiding van klachten uit de omgeving. De klachten bestaan onder andere uit het lastig vallen van voorbijgangers. Voornamelijk alcohol- en druggebruikers maken zich hieraan schuldig. Door een alcohol- en samenscholingsverbod beperkt de politie in samenspraak met de gemeente de overlast. Een team van de verslavingszorg beweegt de overlastgevers gebruik te maken van een opvangcentrum van Traverse.

Politie arresteert man na bedreiging

TILBURG De politie arresteerde gisteravond kort voor 20.30 uur in de Van Heemskerckstraat een 43 jarige Tilburger voor bedreiging. De man zocht contact met de bewoners van het genoemde pand. Toen voor hem de deur niet geopend werd bedreigde hij de bewoners. Ook schopte hij tegen een deur en enkele ramen om toegang tot de woning te krijgen. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in en troffen in de straat een groep mensen aan die de verdachte hadden vastgepakt. Agenten namen de man over en brachten hem naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak.

Politie haalt dronken bestuurders van de weg

TILBURG De politie controleerde gisteravond kort na 21.30 uur in de Tartinistraat een 45 jarige Tilburgse motorrijder. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Op het bureau wees een ademtest uit dat hij 625 ug/l, zijnde1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Naast het rijden onder invloed bleek de verdachte gereden te hebben met een ongeldig rijbewijs. Dit deed hij op een niet verzekerde motor. Het voertuig werd door de politie in beslag genomen. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Voorzien van een rijverbod van 7 uren mocht hij vertrekken.

Kort voor middernacht controleerden agenten op de Rijksweg A58 een 25 jarige automobilist afkomstig uit Breda. Ook hij bleek teveel aan Bacchus geofferd te hebben. Op het bureau weigerde de man zijn medewerking te verlenen aan een ademtest. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 12 uren mocht hij na verhoor vertrekken.

Politie onderzoekt verlaten plaats ongeval

TILBURG De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een verlaten plaats ongeval. Vanmorgen rond 01.30 uur raakte in de Klaverstraat een 43 jarige vrouw gewond nadat de auto waarin zij zat betrokken was bij een verkeersongeval. De bestuurder vluchtte na de aanrijding te voet weg. De vrouw werd met letsel aan been en rug overgebracht naar het Elisabethziekenhuis.

Kort na middernacht schrok een getuige wakker van een auto die met piepende banden door de wijk reed. De auto, waarin op dat moment twee personen zaten, kwam in de Klaverstraat met een behoorlijke vaart tot stilstand tegen de gevel van een woning. Getuigen verklaarden gezien te hebben dat direct na de aanrijding de bestuurder uit de auto sprong en wegrende in de richting van het Koolzaadhof. Hij lette daarbij niet op de passagier die ten gevolge van de klap gewond geraakt was. Omstanders bekommerden zich over het slachtoffer en belden de politie. Agenten hebben direct in de omgeving een onderzoek ingesteld maar troffen de bestuurder niet meer aan.

Politie arresteert drie centrumbezoekers voor wangedrag

TILBURG De politie heeft de afgelopen nacht tijdens het horecatoezicht in het centrum van Tilburg in totaal 3 arrestaties verricht. Politie, gemeente en horecaondernemers willen het uitgaan in de Tilburgse binnenstad veilig en gezellig houden. De politie treedt daarom op tegen verstoringen van de openbare orde, geweldsdelicten, vandalisme, en ander wangedrag. Naast de arrestaties kregen 8 centrumbezoekers een bekeuring voor wildplassen en fout parkeren.

Tegen 04.00 uur hebben agenten in de Juliana van Stolbergstraat een 23 jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling van twee plaatsgenoten. De slachtoffers, een 19 jarige en een 22 jarige man, zaten rond dat tijdstip op het terras van een eetgelegenheid. Ook de verdachte bevond zich op het terras. Toen de verdachte vertrok, keerde hij zich naar de slachtoffers en sloeg ze, zonder enige aanleiding, in het gezicht.

Op de Heuvel hebben agenten om 04.15 uur een 21 jarige Oisterwijker aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een 20 jarige man uit Venlo deed hiervan aangifte.

Het slachtoffer kreeg het in een horecagelegenheid op de Heuvel aan de stok met de verdachte en diens vrienden. Tijdens dat conflict gaf de verdachte het slachtoffer een kopstoot. Door tussenkomst van anderen konden de partijen gescheiden worden waarna de 3 verdachten de gelegenheid verlieten. Toen het slachtoffer rond 04.00 uur naar buiten liep trof hij op straat opnieuw het drietal aan. Zonder enige aanleiding kreeg hij op straat opnieuw klappen van het drietal. Het lukte een portier één van de verdachten aan te houden De politie stelt een onderzoek naar de andere twee verdachten.

Op de Heuvelring hebben agenten rond de klok van 05.00 uur een 20 jarige Tilburger aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Voorafgaand aan de vordering gedroeg de man zich erg vervelend op de Heuvelring. Hij sloeg meerdere keren tegen ramen van horecagelegenheden. Op waarschuwingen reageerde hij niet waarop de politie hem vorderde te vertrekken. Ook dat maakte geen indruk.

Politie houdt winkeldief aan

TILBURG Agenten hebben gistermiddag in een kledingwinkel in de Heuvelstraat een 17 jarige jongen afkomstig uit Tilburg aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel betrapte de jongen toen hij een zonnebril in zijn zak stopte. Buiten de zaak spraken de medewerkers hem aan en droegen hem over aan de gealarmeerde agenten. Op het bureau verklaarde de verdachte door verliefdheid de bril was vergeten te betalen.

Politie onderzoekt inbraak verpleegtehuis

GOIRLE De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een gepleegde inbraak in een verzorgingstehuis aan de Bergstraat te Goirle. De daders werden na de inbraak op het terrein overlopen door een medewerkster. De politie stelde direct met meerdere eenheden in de omgeving een onderzoek.

De inbrekers hadden zich de toegang tot het pand verschaft door een raam aan de achterzijde open te breken. Uit de achterliggende kantoorruimtes werden meerdere beeldschermen, computers en een mainframe ontvreemd. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over de daders. Hen wordt verzocht contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844.

Auteur: Desiree Brabers