Ingezonden persbericht


Zoetermeer, 30 maart 2006

Staking douanepersoneel dupeert enkel transportondernemers

Transport en Logistiek Nederland maakt zich grote zorgen over de voor volgende week aangekondigde stiptheidsacties door de Douane Rotterdam. Dit is de zoveelste douane actie waardoor ondernemers worden gedupeerd. De economische schade voor de sector kan oplopen tot 800.000 euro per dag. TLN roept het douanepersoneel op de acties meer te richten op de verantwoordelijke overheden en niet enkel op de ondernemers.

Het loonconflict tussen de minister van Binnenlandse Zaken en de Ambtenarenbonden duurt nu al maanden en heeft al geleid tot verschillende stakingen. TLN maakt zich niet alleen grote zorgen over de economische schade, maar ook over het imago van de Rotterdamse haven. De acties van de slepers en nu weer van het douanepersoneel zetten de afhandelingstijden onder druk en daarmee de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven.

TLN is van mening dat de eerdere acties van het douanepersoneel op Schiphol ondernemersvriendelijker waren. In plaats van de ondernemers onnodig te vertragen met stiptheidacties, zoals in Rotterdam, mochten passagiers zonder enige controle doorreizen. Voor TLN is het belangrijk dat de sociale partners zo snel mogelijk tot een compromis komen en de container-, tank- en silovervoerders weer zonder vertraging in Rotterdam aan de slag kunnen.


---

Bel voor meer informatie met:
TLN, Mark Dijk: 079 - 363 61 15 of (06) 11 00 66 94