Politie Hollands Midden

Datum: 30 maart 2007

Gouda Getuigen van beroving gezocht De politie is met name op zoek naar twee meisjes die getuigen zijn geweest van een beroving. De beroving vond plaats op zondag 25 maart op de Stoepviertel rond 17.30 uur. Een 65 jarige vrouw in een scootmobiel en een vriendin op de fiets reden in het Steinse Groen over het bruggetje toen twee jongens op een herenfiets haar de weg versperden. Een van de jongens griste haar tas weg uit het mandje waarna ze wegreden in de richting Goverwelle. Op het moment van de beroving lieten de twee meisjes van ongeveer 18 jaar hun honden uit. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen, met name de meisjes, zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Aanhouding na vechtpartij De politie heeft vrijdagmorgen 30 maart een 22 jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte zocht diezelfde morgen ruzie met meerdere klanten van een tankstation langs de A20. Toen hij een 20 jarige man uit Den Bosch bedreigde vroeg deze wat hij daarmee bedoelde. De verdachte zou hierna de man hebben willen aanvallen. De aanval werd echter afgeweerd met een trap. Vervolgens ontstond er een vechtpartij waarbij collega's van de man uit Den Bosch en een vriend van de verdachte probeerden de twee te scheiden. De verdachte werd kort daarna in Gouda aangehouden. Er zijn meerdere aangiften gedaan. De verdachte wordt maandag 2 april voorgeleid bij justitie.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Hennepkwekerij ontmanteld De politie heeft maandagmiddag 26 maart een hennepkwekerij met 250 planten in een flatwoning aan het Madeliefveld aangetroffen en ontmanteld. De gehele woonkamer en de keuken bleken ingericht te zijn als kwekerij. Alle planten, 25 assimilatielampen, een aantal koolstoffilters en andere apparatuur van de kwekerij zijn in beslaggenomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. Het energiebedrijf doet aangifte van diefstal. De 40 jarige bewoner heeft zich vrijdag 30 maart gemeld aan het politiebureau. Hij is inmiddels gehoord over de kwekerij. Deze zou sinds drie weken in werking zijn.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --