AutoRai

60 Jaar Volkswagen in Nederland: volop voordeel

(3/30/2007)
Volkswagen is in 2007 precies 60 jaar vertegenwoordigd in Nederland. Dat viert het merk met scherpe aanbiedingen. Zo worden de royale Optive-pakketten voor de Polo, Golf, Golf Plus, Touran en Caddy Combi tijdelijk aangeboden voor slechts 60 euro. Voor de Fox geldt een (tijdelijke) prijsverlaging van maar liefst 1.500 euro. Daardoor is de compacte Volkswagen verkrijgbaar vanaf 8.495 euro incl. btw/bpm.

De Fox viert de Volkswagen-verjaardag met een zeer scherpe aanbieding. Tot en met 14 april aanstaande is de kleinste Volkswagen met zijn 40 kW/55 pk sterke 1.2-liter motor leverbaar vanaf slechts 8.495 euro. Overigens lijdt de standaarduitrusting niet onder de scherpe prijs: getinte ruiten, radiovoorbereiding, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en een toerenteller zijn standaard op elke Fox. Ook na 14 april blijft de Fox een uitermate voordelige aanbieding met een vanaf prijs van 8.995 euro. De Fox is ook leverbaar met een 1.4-liter benzinemotor en een 1.4-liter TDI-dieselmotor.

Het voordeel van Optive
De Volkswagens Polo, Golf, Golf Plus, Touran en Caddy Combi zijn leverbaar met het aantrekkelijke Optive-pakket. Optive staat voor een aantal comfortabele extraâs, dat nu voor een meerprijs van slechts 60 euro wordt aangeboden op alle voorraadmodellen. Deze speciale actie is geldig tot en met 14 april aanstaande.
De Polo Optive heeft de Trendline-uitvoering als basis, aangevuld met de volgende opties: airconditioning (Climatic), elektrische bediening van de ramen vóór en de (verwarmde) buitenspiegels, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en in hoogte verstelbare voorstoelen. Verder is de Polo Optive herkenbaar aan stootlijsten en spiegels in carrosseriekleur, brede banden (185/60 R14) en chromen ringen rond snelheidsmeter en toerenteller. Door de meerprijs van slechts 60 euro bedraagt het totale klantvoordeel 2.660 euro. Het kernpunt van het Optive-pakket voor de Golf en Golf Plus is de Climatic-airconditioning. Aangevuld met onder andere speciale bekleding, een middenarmsteun, boordcomputer en vier luidsprekers maakt dit van de Trendline-uitvoering, die als basis dient voor de Optive, een zeer complete Golf. Het klantvoordeel bedraagt hier 2.535 euro.

Touran en Caddy: (speel)ruimte voor opties
De Touran Optive heeft het Trendline-uitrustingsniveau als uitgangspunt. De extra uitrusting bestaat uit Climatic airconditioning, dakreling en afdekking van de bagageruimte. Klantvoordeel: 2.200 euro.
De Caddy Combi is er als Optive en als Optive Comfort. In beide gevallen is de Trendline-uitvoering de basis. Het Optive-pakket omvat afdekking van de bagageruimte, elektrische bediening van de ramen vóór, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, vier luidsprekers en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel. Het klantvoordeel bedraagt voor dit model 1.630 euro.
Het Optive Comfort-pakket voor de Caddy Combi tenslotte omvat alle extraâs van het Optive-pakket plus Climatic-airconditioning, mistlampen vóór, een schuifdeur links, een schuifraam rechts achter en de R100-radio. In dit geval loopt het klantvoordeel op tot maar liefst 4.950 euro.

Alle Volkswagens met Optive-pakket zijn uit voorraad leverbaar met verschillende benzine- en dieselmotoren. Genoemde prijzen zijn inclusief btw en bpm.