Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 30 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 30-03-2007

Met onder meer: waslijst, bijtende hond en bedreiging

Waslijst

Zaandam, donderdag 29 maart 2007, 21:30 uur.

De politie heeft op de Gedempte Gracht een 51-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden omdat hij nog een waslijst aan boetes open had staan. De agenten herkenden de man op de Damstraat en probeerden hem aan te houden. Hij ging er echter snel vandoor en probeerde onderweg een café in te vluchten. Op de deur stond 'trekken' maar de man duwde zo hard tegen de deur dat deze onbruikbaar werd. Op de Gedempte Gracht kregen de agenten de man te pakken. Er bleken ruim twintig onbetaalde boetes voor hem te bestaan met een totale waarde van ruim 10.000 euro. Ook waren er meerdere officieren van justitie die de opsporing van de verdachte gelastten wegens diverse misdrijven. De man werd ingesloten.

Brandstichting

Purmerend, donderdag 29 maart 2007, 14:33 uur.

Een 43-jarige bewoner van de Jasmijnstraat is door de politie aangehouden als verdachte van brandstichting. De man had in zijn huurwoning een soort kampvuurtje gemaakt van kranten, een deken en een radio. Het vuurtje werd uitgemaakt en de agenten hebben de man meegenomen naar het politiebureau. Voor hem werd medische hulp ingeschakeld omdat hij erg verward overkwam. Omdat er geen indicatie was voor behandeling werd de verdachte na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Verkeersconflict

Wormerveer, donderdag 29 maart 2007, 17:28 uur.

De politie heeft stelt een onderzoek in naar een verkeerconflict tussen twee automobilisten waaruit een mishandeling zou zijn voortgevloeid. Een 21-jarige man uit Wormer werd als verdachte aangehouden en een 70-jarige man uit Krommenie werd met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De jongeman zou nabij de Curaçaostraat zijn uitgestapt en een woordenwisseling met de oudere man hebben gehad. Nadat hij terug bij zijn eigen auto was zou de Krommenieër hem hebben geslagen. De man uit Wormer zou de man toen hebben geschopt waarna deze met zijn hoofd op straat zou zijn gekomen. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam in Wormerveer via 0900-8844.

Bijtende hond

Zaandam, donderdag 29 maart 2007, 22:58 uur.

De politie heeft na een bijtincident op het Hof van Holland een Turkse herdershond in beslag genomen. Een vrouw was na een woordenwisseling met de eigenaar door de hond gebeten. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar zij bij de eerste hulp aan haar verwondingen werd behandeld. De hond werd per dierenambulance naar een asiel gebracht. De volgende dag werd met justitie overlegd en besloten dat de hond terug mag naar de eigenaar mits deze de hond aangelijnd en voorzien van een muilkorf uitlaat. De hondenbezitter werd verhoord en ging met een bekeuring wegens het loslaten lopen op zak naar het asiel om zijn huisdier op te halen.

Brand wasdroger

Purmerend, vrijdag 30 maart 2007, 08:51 uur.

De brandweer en politie rukten uit na een melding dat een wasdroger op de Tarwestraat in brand stond. De toegesnelde agenten troffen de bewoonster met haar zoontje voor de woning die verklaarde dat de rookmelder was afgegaan en de wasdroger in de brand stond op zolder. De agenten gingen niet naar binnen omdat er geen personen meer in de woning waren. Buren werden uit voorzorg uit hun woning gehaald. De brandweer bluste de brand en gaf om kwart over negen het sein 'brand meester'. De stichting Salvage werd door de brandweer gewaarschuwd om namens de verzekering de schade te regelen.

Bedreiging

Beemster, woensdag 28 maart 2007.

De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van bedreigingen die zouden zijn gedaan aan het adres van een wethouder en een raadslid van de gemeente Beemster. Er werd door beiden aangifte gedaan van bedreiging door vier mannen. De mannen zouden zich bij de woningen van de aangevers intimiderend en bedreigend hebben opgesteld. De bedreigingen zouden duiden op een, vooralsnog onbekend, agendapunt van de raadsvergadering van 29 maart.

Vrouw onwel

Middelie, vrijdag 30 maart 2007, 11:38 uur.

Een 44-jarige vrouw uit Opmeer is met haar auto van de Provincialeweg N247 geraakt doordat zij vermoedelijk onwel werd. De vrouw reed in een personenauto vanuit de richting Edam in de richting van Hoorn. Getuigen vertelden dat de auto begon te slingeren en vervolgens in de berm een boom raakte en gedeeltelijk in het water tot stilstand kwam. De vrouw werd door de brandweer uit het voertuig gehaald en per ambulance met vermoedelijk letsel aan nek en rug naar het ziekenhuis gebracht.