Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (30/03/07)

OOSTERHOUT NB, 30 maart 2007

Politie houdt man aan op verdenking van stalking

WAALWIJK: De politie heeft donderdag 29 maart een 70-jarige Waalwijker aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 66-jarige vrouw uit Waalwijk te hebben gestalkt.
De vrouw zou door de man in de periode van december 2006 tot heden stelselmatig zijn lastig gevallen. Zo verscheen hij regelmatig bij haar woning, schold hij haar uit en bedreigde hij haar. Ook zou hij haar telefonisch en via sms-berichten hebben lastiggevallen. De vrouw deed bij de politie aangifte van stalking, belediging en bedreiging. De man is aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man aangehouden na huiselijk geweld

RIJEN: In de nacht van donderdag 29 maart op vrijdag 30 maart rond 02.30 uur heeft de politie een 52-jarige man uit Rijen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn 51-jarige vrouw hebben geslagen en bij de keel hebben gegrepen. De vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan tegen haar echtgenoot. De man is daarop aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Aangehouden na rijden onder invloed en met ongeldig verklaard rijbewijs

WAALWIJK: Surveillerende politiemensen controleerden in de nacht van donderdag 29 maart op vrijdag 30 maart rond 02.20 uur op de Eerste Zeine een automobilist. De man, een 53-jarige inwoner van Drunen, bleek onder invloed van alcohol te zijn en moest mee naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 275 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Uit onderzoek bleek bovendien dat de man niet meer in het bezit is van een geldig rijbewijs. Dat is ingevorderd en vervolgens ongeldig verklaard nadat de man op een eerder moment ook al betrapt was op rijden onder invloed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt terzake rijden onder invloed en rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Politie houdt man aan op verdenking van diefstal

WAALWIJK: Een 43-jarige Waalwijker is donderdag 29 maart door de politie aangehouden op verdenking van diefstal van geld. De man wordt ervan verdacht op 2 november 2006 geld te hebben gestolen uit de tas van een 55-jarige Waalwijkse. Dit zou gebeurd zijn in de woning van de vrouw aan het Larixplein, terwijl de man op bezoek was bij de vrouw. De vrouw deed aangifte van diefstal en de politie stelde een onderzoek in. Dat leidde naar de nu aangehouden verdachte.
De man is inmiddels verhoord en ontkent de diefstal te hebben gepleegd. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Fietsers botsen

WAALWIJK; Op de kruising van de Sint Antoniusstraat, de Burgemeester van de Klokkenlaan en de Stationsstraat zijn donderdag 29 maart rond 15.40 uur twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Het gaat om een 17-jarig meisje uit Waalwijk en een 51-jarige man uit Waalwijk. De man wilde het meisje inhalen, maar die sloeg precies op dat moment af, waardoor de twee met elkaar in botsing kwamen. Beide fietsers kwamen hierdoor ten val. Het meisje had pijn aan haar knie en is ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken.

Vrouw gewond na aanrijding

OOSTERHOUT: Donderdag 29 maart rond 18.10 uur vond op de Bovensteweg een aanrijding plaats, waarbij een 32-jarige vrouw uit Bergen op Zoom gewond raakte.
De vrouw verklaarde dat ze de automobilist die voor haar reed (een 49-jarige man uit Lage Zwaluwe) zag remmen en dat ze hetzelfde deed. Haar auto ging hierbij echter glijden en reed tegen de aanhangwagen van de man uit Lage Zwaluwe. Vervolgens reed de vrouw tegen een vangrail en een lantaarnpaal en kwam in de berm tot stilstand. De vrouw had pijn aan haar schouder en is per ambulance naar een ziekenhuis in de omgeving gebracht.

Inzittende naar ziekenhuis na aanrijding drie personenautos

TERHEIJDEN: Op de A59 ter hoogte van Terheijden vond donderdag 29 maart rond 21.45 uur een aanrijding plaats waarbij drie personenautos betrokken waren.
Een 18-jarige man uit Raamsdonksveer reed over de A59, komende uit de richting Zonzeel en gaande in de richting van knooppunt Hooipolder. Terwijl de man over de linkerrijstrook reed, kwam er een andere automobilist, een 43-jarige man uit Made, de snelweg oprijden. Deze man reed vanaf de invoegstrook direct door naar de linkerrijstrook, waardoor de man uit Raamsdonksveer hem niet meer kon ontwijken en achterop de auto van de man uit Made reed. De inwoner van Made verloor hierdoor de macht over het stuur, waarna zijn auto begon te tollen en tegen de middengeleider tot stilstand kwam. Daar botste vervolgens een 29-jarige man uit Den Bosch op de auto van de Madenaar. Doordat de autos zwaar beschadigd waren en er brokstukken op de weg lagen, is de rijbaan korte tijd gestremd geweest. Nadat de drie autos waren weg getakeld en het wegdek was schoongemaakt, is de weg weer vrijgegeven. De inzittende van de man uit Raamsdonksveer, een 18-jarige vrouw uit Geertruidenberg die zwanger is, is uit voorzorg per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Motorrijder houdt pijnlijk been over aan voorkomen aanrijding

WIJK EN AALBURG: Een 44-jarige motorrijder uit Culemborg is vrijdag 30 maart rond 08.15 uur gewond geraakt aan een been, toen hij op de Maasdijk betrokken was bij een aanrijding.
De man moest uitwijken voor een 33-jarige automobilist uit Heusden die om nog onbekende reden op de verkeerde weghelft reed. De motorrijder kwam tijdens de uitwijkmanoeuvre in de berm terecht en vervolgens ten val en klaagde over pijn aan zijn been. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken.

Auteur: Leonie van Ooijen