Politie Midden- en West Brabant

Nieuwsberichten politiedistrict Breda

BREDA, 30 maart 2007

Twee mannen op heterdaad betrapt bij woninginbraak

BREDA: De politie heeft vrijdagmiddag rond 13:30 uur in de Kortrijkstraat een 19-jarige man uit Den Haag en een 20-jarige Bredanaar op heterdaad betrapt bij een woninginbraak. Een oplettende getuige zag dat de twee personen inbraken in een woning in eerder genoemde straat. De politie was na enkele minuten ter plaatse en trof de twee in de woning aan. Veel spullen waren in de woning al overhoop gehaald en het was duidelijk dat de twee niet in de woning thuishoorden. Ze zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Gedurende het onderzoek van de politie zijn ze in verzekering gesteld.

Aangehouden op verdenking van inbraak

BREDA: De politie heeft vrijdagochtend rond 11:45 uur drie Bredase mannen (18, 18, 20 jaar) aangehouden op verdenking van inbraak. Dit gebeurde na een melding van een gedupeerde bij wie vorige week was ingebroken in de woning. Toen was er onder andere een DVD speler, camera en sierraden gestolen. Hij vertelde aan de politie dat hij zojuist in de Namenstraat drie mannen had herkend als de mogelijke daders van die woninginbraak en vond dat de drie zich verdacht gedroegen door in verschillende woningen te kijken. De politie ging kijken en trof op basis van de signalementen die de getuige door gaf de drie in de Doornikstraat aan. Bij het zien van de agenten renden en verdachten te voet weg. De drie werden echter snel achterhaald en overgebracht naar het bureau. Daar worden ze gedurende de loop van het onderzoek van de politie in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt inbraak

ACHTMAAL: De politie doet onderzoek naar een inbraak vrijdagnacht in de Achtmaalseweg. Onbekenden zagen kans om een woning binnen te komen en de sleutels van twee autos te vinden. Deze autos stonden voor het huis en werden meegenomen. De inbraak werd ontdekt toen een van de bewoners rond 06:00 uur thuiskwam. Verder werd niets meegenomen. Een van de voertuigen werd door middel van een zogenaamd track & trace systeem enkele uren later teruggevonden in de Haydenstraat in Tilburg, De andere auto, een zwarte Audi A3 met kenteken 53-TZ-RJ staat nog steeds gesignaleerd. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan en technisch rechercheurs hebben gezocht naar sporen.

Winkeldieven aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 17:30 uur een 28-jarige Bredanaar aangehouden wegens winkeldiefstal. Uit een winkel in de Cypresstraat probeerde de man zes pakken koffie te stelen door de waren niet af te rekenen bij de kassa. Dit werd gezien door medewerkers van de winkel. Die hielden de man staande en droegen hem over aan de politie. De man moest mee naar het bureau voor verhoor. Hij bleek ook een vlindermes bij zich te hebben. Dit geldt als een illegaal wapen. De man kreeg meteen een dagvaarding uitgereikt.

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 19:45 uur een 38-jarige Rotterdammer aangehouden wegens winkeldiefstal. Uit een winkel in de Ginnekenstraat probeerde de man enkele kledingestukken mee te nemen zonder af te rekenen bij de kassa. Het alarm ging af toen verdachte voorbij de alarmpoortjes liep. Hierop werd hij door medewerkers van de winkels staande gehouden en overgedragen aan de politie. Voor de diefstal kreeg de man een dagvaarding uitgereikt en mocht hij weer gaan. Hij werd echter meteen opnieuw aangehouden omdat bleek dat hij ook nog een straf van 21 dagen hechtenis open had staan. Hij mocht meteen beginnen met deze uit te zitten.

Jongen aangehouden wegens heling

ALPHEN: Agenten troffen donderdagavond rond 20:45 uur op de oude Tilburgsebaan twee jongens aan die op een bromfiets reden zonder verlichting. Tevens droegen ze geen helm, was de 15-jarige Alphense bestuurder dus nog geen 16 en was het kenteken dat de bromfiets voerde van diefstal afkomstig. De bromfiets was niet verzekerd. De bestuurder/eigenaar werd aangehouden op verdenking van heling en kreeg ook bekeuringen voor bovengenoemde feiten. Over zijn straf moet Justitie nog een uitspraak doen.

Aangehouden wegens harddrugs

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 22:00 uur twee Bredase mannen (45, 48 jaar) aangehouden op het stationsplein. De twee hadden verschillende harddrugs op zak waaronder gebruikershoeveelheden van waarschijnlijk cocaïne en heroïne. Ook hadden de twee spullen bij zich die afkomstig zouden zijn van winkeldiefstal. De twee zijn na verhoor en inlevering van inlevering van de drugs en spullen weer op vrije voeten gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drietal aangehouden voor poging inbraak

BREDA: De politie heeft vrijdagochtend rond 03:30 uur in een woning in de Keizerstraat drie personen aangehouden op verdenking van poging tot inbraak. Het betreft een 28-jarige Bredase, een 18-jarige man uit Bavel en een 42-jarige man uit Breda. De politie, getipt door een getuige, zag dat de drie bezig waren een deur te forceren van een pand in die straat. Dit deden ze onder andere met een boormachine. Toen ze de politie zagen, renden ze weg maar konden uiteindelijk achterhaald worden. Tijdens hun verhoor gaven ze aan dat ze niet wilden inbreken maar het pand wilde kraken. De politie onderzoekt de zaak nog.

Auteur: Manfredi Mauro