Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 30 maart

BERGEN OP ZOOM, 30 maart 2007

Snelheidscontroles

NIEUW-VOSSEMEER: De politie hield op donderdag tussen 07.45 uur en 10.35 uur een snelheidscontrole aan de Rijksweg. Reden voor de controle is dat aan deze weg veel in- en uitritten van bedrijven liggen. Snelheidsovertredingen kunnen hierdoor de kans op ongevallen vergroten. Tijdens de controle zijn 694 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 62 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u.

BERGEN OP ZOOM: Tussen 11.00 uur en 14.00 uur controleerde de politie op de Olympialaan 1186 bestuurders op snelheid. Hiervan waren er 216 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u. Maximaal toegestane snelheid bedroeg 50 km/u.

ROOSENDAAL: De politie hield op vrijdag tussen 08.00 uur en 10.30 uur een snelheidscontrole aan de Stationsstraat. Van de 857 passanten waren er 101 in overtreding. Hoogste gemeten snelheid bedroeg 81 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.
Op de plaats van de controle is een oversteekplaats waar veel fietsers en voetgangers oversteken. Snelheidsovertredingen zijn voor hen een gevaar.

Vrouw aangehouden voor rijden onder invloed

ZEVENBERGEN: De politie hield op donderdagavond om 19.30 uur een 41-jarige vrouw uit Zevenbergen aan op de Lindonk. De vrouw zou even tevoren onder invloed in een auto hebben gereden en een vrouw hebben bedreigd n.a.v. een woordenwisseling. De vrouw wilde geen aangifte doen. De politie hield de verdachte aan. Op het politiebureau werd haar een ademanalyse afgenomen. Hieruit kwam een uitslag van 760 ug/l, terwijl een maximum van 220 ug/l is toegestaan. De automobiliste moest haar rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 9 uur. Na verhoor is ze in vrijheid gesteld. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Belgen kopen voor 1200,- sla

BERGEN OP ZOOM: De politie bemerkt op donderdagavond een sterke wietlucht bij een auto die geparkeerd stond aan het Sint Catharinaplein. Op de grond bij de auto lag een groen goedje, dat na aanspreken van de Belgische bestuurder gemalen sla bleek te zijn. De 22-jarige man verklaarde met een paar vrienden vanuit Lier richting Bergen op Zoom te zijn gereden om hier wiet te kopen. Ze werden aangesproken door twee mannen, die hen softdrugs aanboden. Dit bleek na aankoop echter gemalen sla te zijn. De Belgen hadden voor de sla 1200,- betaald.
De inzittenden bleken in bezit van een kleine hoeveelheid wiet. De drugs zijn in beslag genomen. Hierna zijn de Belgen geëscorteerd naar de Belgische grens, waar ze hun weg naar huis konden vervolgen.

Drie mannen aangehouden met 100 gram hasj

ROOSENDAAL: Het team Courage van de politie zag op donderdagavond een drietal personen uit een auto stappen en het centrum in lopen. Enige tijd later kwamen ze terug met een verpakking waar vaak softdrugs in wordt verpakt. De drie franse mannen, een van 22 en twee van 21 jaar oud, zijn gecontroleerd. Ze waren in bezit van 100 gram hasj. De drugs zijn in beslag genomen en de drie zijn ingesloten op het politiebureau. Ze zijn in de loop van vrijdag verhoord. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

HALSTEREN: De politie hield op vrijdag even na 00.30 uur een 33-jarige man uit Halsteren aan aan de Frederic de Ramlaan. De politie had eerder melding gekregen dat de man onder invloed zou rijden. Hij weigerde een blaastest en daarna ook een bloedtest. Op het politiebureau is hem een rijverbod van 24 uur opgelegd en zijn rijbewijs in ingevorderd. Deze zal naar justitie worden opgestuurd. De politie stelde de man na verhoor in vrijheid.

Man mishandeld

ROOSENDAAL: De politie kreeg op vrijdag net na 02.30 uur melding van een mishandeling. Een 30-jarige Roosendaler was in een woning aan de Boomgaartstraat door een bekende meerdere malen in het gelaat geslagen. Zijn gebit was beschadigd en hij had verwondingen in het gezicht. De reden van de mishandeling was het slachtoffer niet duidelijk. Van hem is, na behandeling van zijn verwondingen, aangifte opgenomen.

Eén gewonde na frontale aanrijding

HALSTEREN: Op vrijdagochtend om 06.45 uur gebeurde er een ongeval op de Nieuw Beijmoerseweg. Een 27-jarige automobiliste uit Tholen reed uit de richting Halsteren naar Bergen op Zoom. Een 36-jarige Roosendaler reed in een bestelbus in tegenovergestelde richting. De automobiliste wilde inhalen en kwam hierbij op de andere weghelft terecht. Door de dichte mist zag ze de bestelbus over het hoofd met een frontale aanrijding als gevolg. De bestuurster raakte bekneld in haar voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. De auto van de Tholense was geheel vernield en ze liep beenletsel op. In de bestelauto zaten in totaal drie personen die ongedeerd bleven. Als gevolg van het ongeval is de weg enige tijd afgesloten geweest. Technisch rechercheurs hebben een ongevalsanalyse gemaakt. Beide voertuigen zijn getakeld.

Voetganger beroofd van tas

ROOSENDAAL: Op vrijdagochtend is even na 08.00 uur een 40-jarige man uit Bergen op Zoom beroofd. Een onbekende man sprak hem aan op de Kalsdonksestraat en vroeg of hij mocht bellen met de mobiele telefoon van de Bergenaar. Deze weigerde. Hierop sloeg de onbekende de man in het gezicht. Hij raakte hiervan zijn oriëntatie even kwijt en ontdekte toen hij weer op orde was dat zijn tas weg was. Hij hield aan de klap een flinke zwelling in het gezicht over. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal met geweld.

Jongen aangehouden voor diefstal

BERGEN OP ZOOM: Personeel van een winkel aan de Antwerpsestraat betrapte op vrijdagmorgen een 14-jarige jongen uit Bergen op Zoom op diefstal. De jongen zou hier bij een supermarkt een chocoladereep hebben gestolen. De politie nam hem over en heeft hem na verhoor in vrijheid gesteld. Wat zijn straf zal zijn wordt later in overleg met justitie bepaald. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg