Ministerie van Buitenlandse Zaken

Debatcentrum Novosibirsk draait dankzij Matra

30 mrt 2007 | Het met Matra-geld opgezette debatcentrum in Novosibirsk draait op volle toeren met uitverkochte zalen. In september is dit centrum, dat ontstaan is vanuit samenwerking tussen de Amsterdam-Maastricht Summer University en het Open Siberia Institute, geopend in aanwezigheid van een forse ambassadedelegatie.

Het met Matra-geld opgezette debatcentrum in Novosibirsk draait op volle toeren met uitverkochte zalen. In september is dit centrum, dat ontstaan is vanuit samenwerking tussen de Amsterdam-Maastricht Summer University en het Open Siberia Institute, geopend in aanwezigheid van een forse ambassadedelegatie.

Een voorbeeld van de activiteiten die het centrum organiseert is het onlangs door Sergey Markov, Russisch politicoloog, geleide debat over intelligentsia in het moderne Rusland. Met dergelijke activiteiten stimuleert Matra Nederlands-Russische culturele kruisbestuiving in een cultureel niet al te prominent deel van Rusland.

Van 12 tot 15 april vindt de eerste lente-academie plaats. Nederlandse experts, waaronder communicatie-expert Jacques Monasch en Pieter van Empelen van de Hermitage aan de Amstel, reizen dan naar de Siberische hoofdstad af om verschillende aspecten van de "moderne creatieve stad" te belichten.

Meer informatie is te vinden op de website http://www.kuhnya.nsk.ru/ en in de laatste nieuwsbrief van Felix Meritis
http://www.felix.meritis.nl/pdf/krant_2_2007.pdf
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Gerelateerde dossiers

* Matra Pijltje