Dienstenbond CNV

Nieuws

CAO-onderhandelingen Bull staan (al)weer voor de deur!

30 maart 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo, nieuws homepagina dibo

Door: m.limmen

De cao bij Bull is afgelopen op 31 december 2006. Hoog tijd om te gaan praten over een nieuwe CAO. We hebben van uw werkgever reed voorstellen gekregen die wij in deze nieuwsflits meteen van commentaar/tegenvoor-stellen voorzien.

Waar waren we ook alweer?
Het vorige CAO-traject bij Bull duurde drie jaar en heeft veel onrust veroorzaakt onder het personeel. We hebben toen een aantal onderwerpen doorgeschoven naar het komende CAO-traject. Zoals bijvoorbeeld de inrichting van het beloningssysteem. Van uw werkgever hebben wij al voorstellen gekregen. Die hebben wij ook naar u de leden van CNV Dienstenbond gecommuni-ceerd. Als CNV Dienstenbond hebben wij in onze ledenvergadering van 26 maart 2007 onze voorstellen vastgesteld. Voor de duidelijkheid zetten wij de startposities voor de komende CAO-onderhandelingen van uw werkgever en van CNV Dienstenbond in deze mailing nog eens even tegenover elkaar.


1. Voorstel Bull: beperkt aantal onderwerpen voor deze cao. Bull wil uit kostenoogpunt een beperkt aantal onderwerpen op de agenda.
Als CNV Dienstenbond zijn wij het er mee eens om het aantal onderwerpen dit keer wat te beperken. Dit wat ons betreft, echter met name gezien, het buitengewoon lange en intensieve onderhandelingstraject van de afgelopen jaren.
2. Voorstel Bull: Looptijd 1 jaar.
Bull wil een CAO voor de duur van één jaar. Als CNV Dienstenbond sluiten wij uit oogpunt van stabiliteit op zich bij voorkeur een CAO voor een aantal jaren.

3. Voorstel Bull: (collectieve) salarisverhoging van 1% Bull Nederland wil de salarissen en salarisschalen verhogen met 1% per 1 juli 2007.
Zoals bekend is, ontbreekt aan de huidige beoordelingssystematiek (PMI) de zogenaamde beloningsparagraaf. Afspraak was, dat hierover studie en overleg door partijen zou worden gevoerd gedurende het afgelopen CAO-jaar.
Bull Nederland stelt voor om de salarisstructuur, c.q. systematiek in te voeren zoals deze in de Werkgroep Salarisstructuur en Functiewaardering in de afgelopen maanden is besproken en die in principe door afgevaardigden van werkgevers- en werknemerszijde op hoofdlijnen is geaccordeerd. Gezien de bestaande ontwikkelingen in de organisatie (prille ervaringen met PMI, HR-structuur) stellen wij voor één en ander in pilot-vorm in te voeren.

Bij overnemen van ons voorstel op dit punt, zouden partijen nog overeenstemming moeten bereiken over het niveau van de totale ruimte voor verhogingen (collectief en individueel).

Als CNV Dienstenbond constateren wij dat de loonontwikkeling bij Bull al jaren achterloopt bij de markt. Daarom eisen wij een collectieve verhoging van de lonen en schalen van 3%.

Daarnaast zijn de mensen bij Bull gewend om een stap binnen de schalen te maken. Afhankelijk van de verdere onderhandelingen met betrekking tot prestatiebeloning zullen wij nog een extra eis stellen ten aanzien van een hierop gebaseerde loonsverhoging.
4. Voorstel Bull: gezond werken
a. ANW-hiaatverzekering
Bull Nederland is bereid om voor alle medewerkers, voor wie dit relevant is, op collectieve basis een ANW-hiaatverzekering af te sluiten. De premie van de verzekering komt voor rekening van de werknemer. Als CNV Dienstenbond willen wij graag inzicht in de financiële gevolgen hiervan voor werknemers. b. WIA-Exedentverzekering:
Als CNV Dienstenbond willen wij tevens dat er een WIA-excedentverzekering wordt afgesproken, met een effect conform de oude WAO-regeling in de oude pensioenregeling.
5. Voorstel Bull: Arbeidsduurverkorting Exempts CAO Gelet op de arbeidsmarktomstandigheden en de hieraan verbonden problemen met betrekking tot werving van medewerkers in functies, die vallen binnen de salarisschalen van de Exempts CAO, stellen wij u voor om formeel in de Exempts CAO de mogelijkheid op te nemen om bij indienst-treding van medewerkers in de betreffende functies arbeidsduurverkorting in het salaris te verdisconteren.

Als CNV Dienstenbond zijn wij hier in principe tegen. Wij vinden dat de nieuwe medewerker elk jaar de keuze moet kunnen maken om de ADV te verkopen of niet.

6. Voorstel Bull: Overgang naar ICK CAO
Gelet op de huidige omvang van de organisatie van Bull Nederland en de eerder gemaakte opmerkingen met betrekking tot het efficiënt en effectief besteden van de beperkte capaciteit in de overhead is het laten voorbestaan van de eigen CAO op (middel)lange termijn niet te prefereren. Wij stellen u dan ook voor om bij dit CAO-overleg afspraken te maken met betrekking tot overgang naar de ICK-CAO, met name voor wat betreft timing en de voorwaarden waaronder deze overgang zou kunnen en moeten plaatsvinden.

Als CNV Dienstenbond lijkt het ons verstandig om in eerste instantie een studie te doen naar de voor- en nadelen van overstap naar ICK CAO plus een langdurige TOP CAO.

En nu?
Tot zover de wederzijdse voorstellen. Op twee april is de eerste onderhandelingsronde. U hoort van ons zodra er nieuws is.

Vragen:
Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met uw bestuurder maurice limmen via m.limmen@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch via 023-5651052. Maar u kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw collega CNV-kaderlid en medeonderhandelaar: Simon Hansen.