CDA

k_.jpg&tabid=157&mid=1006] 30 maart 2007 - Nieuws - Sterk: Extreem rechtse organisatie Blood & Honour moet verboden worden

Afgelopen week heeft CDA-Kamerlid Mirjam Sterk gepleit voor een verbod op de internationale neo-fascistische organisatie Blood & Honour.

'Deze club houdt zich bezig met aanzetten tot haat en geweld, het plegen van aanslagen en recent zijn ook grote ladingen wapens aangetroffen. Dit soort clubs horen niet thuis in ons land en wat mij betreft moeten ze verboden worden net zoals we eerder hebben gedaan met bijvoorbeeld de PKK', aldus Sterk. Om dit te bereiken heeft ze de kwestie aangekaart bij de minister van Justitie. Een Kamermeerderheid steunt de CDA'er in haar wens om deze extremistische organisatie te verbieden.

Sterk wijst er op dat ook in Duitsland en Spanje al een verbod geldt voor deze organisatie en dat België inmiddels ook werkt aan een verbod. 'Het is een zeer gevaarlijke organisatie en we moeten als Nederland niet het laatste toevluchtsoord voor dit soort lieden willen worden. Daarom zullen ook wij als Nederland tot een verbod gewelddadige neo-fascistische organisatie moeten komen', aldus Sterk.