CDA

;tabid=157&mid=1006] 30 maart 2007 - Nieuws - Veel sympathie voor de actie Vroeg Op Stap

Afgelopen dinsdag hebben de initiatiefneemsters van de actie Vroeg Op Stap een petitie aangeboden aan diverse leden van de Tweede Kamer. Met de actie willen de ouders aandacht vragen voor de late sluitingstijden in de horeca.

CDA-kamerlid Joop Atsma staat positief tegenover de actie en regelde de ontvangst in Den Haag. CDA-kamerlid Mirjam Sterk nam de petitie namens het CDA in ontvangst.
De actiegroep, waar zich naast ouders ook jongeren, hulpverleners en horecaondernemers bij aansloten, zou graag zien dat kroegen eerder opengaan en hoogstens om twee uur de deur sluiten. Nu gaan jongeren vaak pas om 1.00 uur op stap omdat het voor die tijd nog niet gezellig zou zijn. De actiegroep spreekt van een groot maatschappelijk probleem en een onwerkbare situatie voor de ouders.
Sterk: âWij vinden de oproep heel terecht. Door de late sluitingstijden liggen jongeren na een avondje stappen pas heel laat op bed. En daarna slapen ze een gat in de dag. Er zijn zelfs jongeren die hun sport hebben opgezegd, omdat ze âs ochtends te moe zijn om op tijd op te staan. Wij vinden dat jammer, en ook een slechte ontwikkeling voor maatschappelijke verbanden. Op deze manier ben je aan één avondje uit een heel weekend kwijt.â
In principe zijn gemeentes verantwoordelijk voor het bepalen van sluitingstijden. âHet zou goed zijn als buurgemeenten één lijn trekken om te voorkomen dat de jeugd op stap gaat in de plaats waar de horeca het langst open is.â, aldus de CDAâster.