Senternovem


30-03-2007 | Joint Call 2007 SUSPRISE

De joint call 2007 voor SUSPRISE is nu open voor partners vanuit Duitsland, Oostenrijk, Vlaanderen, Baskenland, Denemarken en Nederland. Het SUSPRISE netwerk heeft als doel de samenwerking en coördinatie te bevorderen tussen de nationale onderzoeksactiviteiten binnen Europa, die gericht zijn op duurzaamheid. SUSPRISE is vooral gericht op het bevorderen van netwerken tussen de diverse nationale overheidsprogramma's op dit gebied.

De oproep die nu open staat is bedoeld voor projecten in industrieel en precompetitief onderzoek en is gericht op de thematische gebieden van water technologie en efficiënt gebruik van grondstoffen. Alle relevante informatie over deze oproep is te vinden op de site van SUSPRISE en/of de site van SenterNovem. NB: De sluitingsdatum voor indiening van voorstellen is 1 juni 2007.

De samenstelling van de transnationale consortia hangt af van de specifieke nadruk van de deelnemende nationale/ regionale programma's. De deelnemende programma's voor deze joint call 2007 voor Nederland zijn:

* het programma Milieu en Technologie voor projecten gericht op efficiënt gebruik van grondstoffen, en;

* het programma innoWATOR voor projecten op het gebied van watertechnologie (wordt begin april 2007 over besloten). De programma's van de andere deelnemende landen vindt u eveneens op de site van SUSPRISE.

De oproep is open voor consortia bestaande uit tenminste twee bedrijven uit tenminste twee van de deelnemende landen/ regio's. Consortia kunnen bestaan uit zoveel mogelijke partners die noodzakelijk zijn vanuit de Industrie (MKB en grote bedrijven) en onderzoeksinstellingen

Vanuit Nederland is Arnold Meijer van SenterNovem contactpersoon.