Gemeente Vlaardingen


Dag van het Land

16 mei 2007

De Dag van het Land wordt dit jaar gehouden op vrijdag 30 maart as. De bijeenkomst wordt gehouden in de aula van het Albeda College aan de Buys Ballotlaan 25 te Vlaardingen. Aanvang 19.30 uur.

Jaarlijks wordt het verzet tegen de onteigening van hun land en de verdrijving van de Palestijnen uit hun grondgebieden herdacht tijdens de Dag van het Land. Tijdens de avond kunt u kennis maken met de Palestijnse problemen. Er zijn toespraken, muziek, een kleine tentoonstelling én informatiestands. Tevens is er een Palestijnse veiling van een kunstwerk. Met de opbrengst wordt de bouw van een kliniek in Nablus financieel ondersteund.
De heer Ibrahim Al Baz spreekt over de betekenis van de Dag van het Land. De heer Arjen Al Fassed ( OXFAM NOVIB ) gaat in op de terugkeer en de huidige situatie in en om Nablus; dit in verband met een actie vanuit Vlaardingen (samen met COS Rotterdam e.o.) voor het bouwen van een hospitaal. Mevrouw Jeanne Abdulla (CORDAID) spreekt over de dilemmas in het werken met Palestijnse organisaties. Mevrouw Sumaya Bargouthi, Palestijns vertegenwoordiger in Den Haag, behandelt de geschiedenis en de actuele situatie. Burgemeester Tjerk Bruinsma vraagt de kliniek in Nablus te steunen; hij leidt de veiling. Na de pauze is er een zaaldiscussie. Avondvoorzitter is mevrouw Jeannet Bierman. Organisatie is in handen van Al-Awda Netwerk Palestina in samenwerking met de kerkelijke groepen ZWO & MOV en Vastenactie en het Palestina Komitee Rotterdam. De Palestijnse gemeenschap is lid van Vele Vlaardingers Eén Huis.