TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 14-03-2007

Televisie
UITREIKING SCHAATSER VAN HET JAAR
Uitzending vrijdag 30 maart
Nederland 1 - 21.30 uur

IREEN WÜST EN SVEN KRAMER
SCHAATSERS VAN HET JAAR

De Nederlandse schaatstoppers Ireen Wüst en Sven Kramer zijn met grote overmacht verkozen tot de Schaatster en Schaatser van het Jaar. De uitreiking van de prijs wordt vrijdag 30 maart live uitgezonden bij de TROS. De presentatie is in handen van Mart Smeets.

Naast de uitreiking van de Ard Schenk Awards aan Ireen Wüst en Sven Kramer staat deze uitzending tevens in het teken van het 125-jarig jubileum van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB). Alle grote kampioenen uit de succesvolle vaderlandse schaatshistorie zijn daarom in de Hilversumse Studio 21 aanwezig.

Ireen Wüst en Sven Kramer zijn door een tienkoppige jury gekozen. Voorzitter was ex-bondscoach Ab Krook. Verder maakten acht voormalige schaatskampioenen deel uit van de jury: Atje Keulen Deelstra, Bart Veldkamp, Yvonne van Gennip, Jos Valentijn, Ria Visser, Hilbert van der Duim, Christine Aaftink en Hein Vergeer. Het tiende jurylid was het 'publiek', dat wekelijks via internet mee kon stemmen. De schaatsers werden het afgelopen seizoen bij iedere wedstrijd door deze jury beoordeeld.

Het programma, dat een bijzondere mix is van sport, historie en muziek, wordt in samenwerking met NOS Studio Sport geproduceerd door Telegraaf Productiehuis.




TROS