Gemeente Waalwijk

Aandacht voor betaalbare woningbouw plus zorg

Voor de periode 2005-2009 zijn er met Woningstichting Volksbelang en met Casade Woondiensten prestatieafspraken gemaakt op het gebied van bouwen, gebiedsgericht werken en woonzorgprojecten. Per jaar worden deze afspraken geconcretiseerd in jaarprogrammas. Deze bevatten een verdere uitwerking van de projecten en duidelijke afspraken.

In de prestatiecontracten staat centraal het motto van de Visie op Wonen: meer en gerichter aandacht voor sociale en betaalbare woningbouw. Naar aanleiding van de volkshuisvestingsconferentie in 2006 zijn daar volgens Het manifest van het doen zogenaamde wonen-plusprojecten aan toegevoegd.

Gezamenlijk ondertekening
Op vrijdag 30 maart (15.00 uur) ondertekenen de directeuren van de woningcorporaties, Ad Gruijters en Sander Kock, en de wethouder Wonen Peter van Dongen, de jaarprogrammas voor 2007.

Wonen-plus
Behalve over woningbouw zijn er in de jaarprogrammas ook afspraken opgenomen over wijkontwikkelingsplannen en projecten op het gebied van woonzorg, welzijn en Wmo. Er is bij de contractpartijen grote aandacht voor de wensen van inwoners van Waalwijk. Inzicht in deze wensen komt voort uit diverse onderzoeken en het centraal stellen van de vraag van wijkbewoners in WijkOntwikkelingsPlannen (WOPs). In zes pluswijken schrijven inwoners samen een plan voor hun wijk voor de komende vijf à tien jaar. De manier van werken past binnen de gedachte van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze wet gaat uit van maatschappelijke participatie en zelfredzaamheid.

Nieuwbouwplannen op website
De nieuwbouwplannen die in de jaarprogrammas staan, zijn ook terug te vinden op de website van de gemeente www.waalwijk.nl in het onderdeel wijken en buurten. Onder de kop ontwikkelingen in de wijk worden de plannen per wijk vermeld, zodat bewoners kunnen zien wat er in hun wijk te gebeuren staat.