Gemeente Den Helder

STEFAN HULMAN BURGEMEESTER DEN HELDER

geplaatst op: 2007-03-29

De gemeenteraad van Den Helder draagt de heer Stefan Hulman (41) bij de Kroon voor als nieuwe burgemeester van Den Helder.

De heer Hulman volgt Jeroen Staatsen op, die in oktober 2005 samen met de voltallige wethoudersploeg vertrok na een ernstige bestuurscrisis. Sinds die tijd is Geke Faber waarnemend burgemeester.

Hulman was van 2002 - 2006 namens de VVD wethouder van Rotterdam. In die functie was hij verantwoordelijk voor verkeer en vervoer, regionale samenwerking, kunstzaken & mediabeleid en dagelijks bestuurder van de stadsregio Rotterdam (verkeer en vervoer). Hulman heeft een bestuurskundige achtergrond en heeft vóór zijn wethouderschap voornamelijk personele functies bekleed. Daarnaast was hij beroepsofficier bij de Koninklijke Landmacht.

Als de benoeming door de Kroon een feit is, treedt de nieuwe burgemeester op 1 juni in functie.

Een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad heeft de sollicitatieprocedure begeleid. Bij de keuze uit (13) de kandidaten heeft de commissie de voorkeur van de inwoners van Den Helder meegewogen. Die was meegenomen in de profielschets voor de nieuwe burgemeester en tot stand gekomen na een enquête die vorig jaar onder de Helderse bevolking is gehouden.