Universiteit Maastricht

Persbericht
30 maart 2007

Frank Rozemeijer benoemd tot hoogleraar Purchasing and Supply Management

Frank Rozemeijer is per 1 april door het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht benoemd op de bijzondere NEVI-leerstoel Purchasing and Supply Management. De benoeming geldt voor één dag per week (0,2 fte). Daarnaast blijft Rozemeijer werkzaam als zelfstandig consultant en trainer.

De NEVI Leerstoel is ondergebracht in het departement Marketing van de Faculty of Economics and Business Administration. Een van de kerntaken van de nieuwe hoogleraar is om onderwijs te verzorgen op gebied van Purchasing and Supply Management. Daarnaast gaat hij zich toeleggen op onderzoek op de volgende drie gebieden: organisatie van de inkoopfunctie, samenwerking met leveranciers en de psychologische aspecten van het inkoopvak. Dit laatste is nog een onontgonnen gebied in de inkoopwetenschap en zal moeten leiden tot meer inzicht in welk gedrag van inkoopprofessionals nu het meest effectief is voor het realiseren van hun doelstellingen. Op de eerste twee gebieden heeft Rozemeijer zijn sporen reeds verdiend. Tijdens zijn promotieonderzoek ontwikkelde hij een matrix waarmee men kan vaststellen welke van vijf generieke ontwerpen voor de inkooporganisatie het beste past binnen een specifieke bedrijfsomgeving. Daarnaast ontwikkelde hij het 'partnershipgroeimodel' om de ontwikkeling van de relatie met toeleveranciers te beschrijven. Frank Rozemeijer (1969) studeerde in 1994 af als bedrijfseconoom aan de Universiteit van Amsterdam. In 2000 promoveerde hij aan de TU Eindhoven op het proefschrift 'Creating corporate advantage in purchasing'. Van 2000 tot 2004 was Rozemeijer werkzaam als managing consultant bij Compendium. In 2004 startte hij zijn eigen bureau voor advies, training en coaching FRConsulting. Daarnaast werkte hij van 2004 tot 2006 in deeltijd als docent bij de RSM/Erasmus Universiteit Rotterdam. Het meest recente boek waaraan hij heeft meegewerkt, Developing Sourcing Capabilities (2005), werd onlangs bekroond met de ERIM Best book award 2006.

De leerstoel wordt gefinancierd door de NEVI Research Stichting, NRS. NEVI is een netwerk voor inkoopprofessionals, dat uiteenlopende activiteiten organiseert waar professionals elkaar ontmoeten. Daarnaast investeert NEVI in de verdere ontwikkeling van het vakgebied door hoogleraren en promovendi te financieren en door projecten als Purchasing Excellence op te zetten.

Noot voor de pers
Voor meer informatie kunt u dhr. Rozemeijer bereiken op tel 035 698 1011, e-mail f.rozemeijer@mw.unimaas.nl. Voor meer informatie over de NEVI zie www.nevi.nl. De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/

Universiteit Maastricht - 30 years of international quality Maastricht University is a Dutch university with a strong European and international outlook. Cherishing and stimulating talented people and creating opportunities for innovative education and research relevant to society's needs are core values of Maastricht University.