Ingezonden persbericht


Enschede, 30 maart 2007

Brand bedrijfshal in Hengelo

Omstreeks kwart voor vijf deze morgen werd Brandweer Hengelo gealarmeerd voor een brand in een bedrijfshal van het bedrijf Gietart aan de Pruissische Veldweg in Hengelo. De brandweer heeft in verband met de garantie voor voldoende bluswater vrij snel het sein 'grote brand' gegeven.

Er was sprake van rookontwikkeling. Een meetploeg van de Brandweer Oldenzaal is ingezet om preventief metingen te verrichten. Er zijn geen concentraties gemeten die gevaarlijk zijn voor de gezondheid van mens en dier. De bemanning van 3 tankautospuiten, een hoogwerker en van een watercontainer bestreden samen de brand.

Door de snelle inzet van de brandweer en de goede bouwconstructie van de recent gebouwde bedrijfshal, is de schade beperkt gebleven tot één compartiment (ruimte) in de hal. Daarin stond een deel van de productie van het bedrijf gereed voor transport naar de klant. Het bedrijf Gietart maakt machines voor het reinigen van staal.

Een uur na alarmering had de brandweer de brand onder controle. Salvage zal samen de directie van Gietart de schade afhandelen. De technische recherche van de Politie Twente doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Inlichtingen voor de pers:
Operationele Voorlichting Brandweer, Janice Meerenburgh 06 - 22 60 57 52

-----------------------
PERSBERICHT BRANDWEER


---- --