Ingezonden persbericht


SME Advies ontwikkelt leerlijn 'Klimaatverandering en duurzame Energie'

Vanaf maart 2007 kunnen leerkrachten en natuur- en milieueducatieve centra gebruik maken van de, door SME Advies in opdracht van het IVN ontwikkelde, leerlijn 'Klimaatverandering en duurzame energie'. Deze leerlijn is een instrument dat helpt om keuzes te maken binnen het grote aanbod van onderwerpen op het gebied van klimaatverandering en duurzame energie.

De bijbehorende website biedt ook een handig overzicht van vele landelijke en bovenregionale onderwijsproducten, lesprogramma's en lesopdrachten. Via een zoekfunctie kan gericht worden gezocht naar materiaal voor een bepaalde bouw, met een bepaald thema, op soort materiaal of op een vak waarbinnen het materiaal moet passen.

De doorlopende leerlijn 'Klimaatverandering en duurzame energie' is bruikbaar voor leerkrachten, docenten, schoolcoördinatoren Natuur- en Milieueducatie, NME-organisaties, onderwijsontwikkelaars en studenten van lerarenopleidingen en Pabo's. De website en de links zijn ook geschikt voor leerlingen van de bovenbouw voor eigen bronnenonderzoek naar klimaatverandering en duurzame energie. Eerder ontwikkelde SME Advies al de doorlopende leerlijn 'Water'.

Op www.sme.nl staat uitgebreidere informatie over de leerlijn 'Klimaatverandering en duurzame energie'


---



Ingezonden persbericht