Time : 09:37:21
Date : 30 March 2007
Sender Name: MedCalc Software

Eerste Belgische computerprogramma's verwerven het Certified for Windows Vista logo

Het Gentse bedrijf MedCalc Software is er als eerste in België in geslaagd om, voor zijn statistisch softwarepakket MedCalc, het "Certified for Windows Vista"-label te verwerven. MedCalc is momenteel het enige statistische programma dat dit logo mag dragen. Ook voor het beeldanalyse programma Digimizer werd het Vista logo behaald.

Volgens Frank Schoonjans, programmaontwikkelaar, stellen veel computergebruikers zich vandaag de vraag of de software die zij hebben aangekocht, of overwegen om aan te kopen, ook zal functioneren onder het nieuwe besturingssysteem Windows Vista. Door de succesvolle certificatie biedt MedCalc Software zijn klanten zekerheid op dit vlak.

Het Certified for Windows Vista logo is een keurmerk voor toepassingen die een grondig testprogramma hebben doorstaan op computers met het nieuwe besturingssysteem Windows Vista. De technische eisen van het testprogramma concentreren zich rond 4 kerngebieden. Er wordt getest op betrouwbaarheid, stabiliteit, veiligheid en compatibiliteit met Windows Vista, alsook met toekomstige besturingssystemen, en de installatie en de-installatie procedures.

Door de toekenning van het Certified for Windows Vista logo wordt erkend dat de programma's van MedCalc Software aan de hoge kwaliteitsstandaarden, vereist voor Windows Vista, voldoen. Tot op vandaag is MedCalc Software de enige firma in België die er in geslaagd is om software voor Windows Vista te laten certifiëren.

"Microsoft is verheugd dat MedCalc Software het Certified for Windows Vista software logo heeft verworven voor hun programma's," verklaart Brad Goldberg, General Manager voor het Windows Vista Product Management bij Microsoft Corp. "Door de certificatie van hun programma's toont MedCalc Software zijn klanten aan dat hun producten beantwoorden aan expliciete betrouwbaarheids- en kwaliteitsstandaarden, en dat hun programma's getest zijn en bewezen hebben om een meer kwalitatieve ervaring te bieden op Pc's met Windows Vista".

MedCalc Software werd in 1993 opgericht door Frank Schoonjans en is een onafhankelijke softwareontwikkelaar (ISV), gespecialiseerd in het ontwerpen van gebruiksvriendelijke medische en wetenschappelijke software. MedCalc Software is een Microsoft Certified Partner sinds 19 januari 2005 en een Gold Certified Partner 14 december 2005.

Het belangrijkste product van MedCalc Software is het statistische softwarepakket MedCalc. Dit programma is toegespitst op biomedische research en wordt wereldwijd in duizenden onderzoekscentra en laboratoria gebruikt.

Het Digimizer programma werd ontwikkeld in samenwerking met de faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Gent. In eerste instantie werd Digimizer gebruikt om manuele metingen te verrichten op foto's van heupen van honden. Het programma kreeg echter een veel uitgebreidere functionaliteit en wordt nu onder meer ook gebruikt in andere onderzoeksdomeinen zoals de astronomie, biologie, chemische industrie en het geneeskundig wetenschappelijk onderzoek.

Het AutoSperm programma voor semi-automatische sperma-analyse is ontwikkeld in samenwerking met Prof. dr Frank Comhaire, diensthoofd van het spermalaboratorium van het Universitair Ziekenhuis Gent. Dit systeem is een degelijk alternatief voor de veel duurdere, en weinig betrouwbare, volautomatische systemen voor de meting van concentratie en beweeglijkheid van humaan sperma.

Voor meer informatie kan u terecht op:
www.medcalcsoftware.com
email: frank.schoonjans@medcalc.be

URL: http://www.medcalcsoftwarecom/press/ http://blogs.msdn.com/pblondeaux/default.aspx
http://support.microsoft.com/kb/933305 Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL