USG People N.V.

Published: 09:56 30.03.2007 GMT+2 /Source: USG People NV /AEX: USG /ISIN: NL0000354470

Oprichter USG People Alex Mulder koninklijk onderscheiden

Almere, 30 maart 2007. Alex Mulder, oprichter van USG People, heeft donderdagavond een koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen door mevrouw Jorritsma, burgemeester van Almere. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Het lintje werd hem uitgereikt wegens zijn bijzondere verdienste op het gebied van ondernemerschap en zijn belangrijke bijdrage aan de acceptatie, ontwikkeling en uitbouw van de bedrijfstak voor flexibele arbeid.

De onderscheiding werd hem uitgereikt tijdens een zogeheten 'closing dinner', waarbij ruim honderd genodigden afscheid namen van de heer Mulder als bestuurder, en hem verwelkomden als commissaris van USG People.

De heer Mulder was aangenaam verrast.'Deze onderscheiding belichaamt voor mij de acceptatie van de volwassenheid van flexibel inzetbare arbeid, en de erkenning van USG People als belangrijke speler op deze markt,' zo zei hij in zijn dankwoord.

In 1972 nam de heer Mulder als 26-jarige voor 5.000 gulden een klein uitzendbureau over en gaf het de naam Unique. In de Unique-filosofie stond de mens centraal; betrek de uitzendkrachten bij de organisatie en vraag niet alleen wat ze kunnen, maar concentreer je vooral op wat ze graag willen. Die filosofie sloeg aan en leidde tot grote tevredenheid bij zowel uitzendkrachten als opdrachtgevers.

Nu, 35 jaar later, is dat kleine bureau uitgegroeid tot de multinational USG People, actief in dertien landen, met een omzet van 3,5 miljard euro, bijna 10.000 vaste medewerkers, 1.500 vestigingen en waar dagelijks zo'n 160.000 flexmedewerkers werkzaam zijn.